ACTUALITATE 3 octombrie 2008

Ritualuri vânătoreşti şi iepuri de casă

de Covasna Media | 454 vizualizări
Acest sfârşit de săptămână va marca Zilele Comunei Malnaş, cu două zile pline de tocăniţe, concursuri gastronomice şi parc de joacă pentru copii. Potrivit primarului Kasleder Jozsef, zilele de sâmbătă şi duminică vor marca sărbătoarea comunei, prin organizarea unuia dintre cele mai mari concursuri gastronomice din judeţ, dar şi ultima sărbătoare de acest fel organizată în locaţia actuală. De anul viitor, aici va funcţiona primul AquaPark din judeţul Covasna....

Acest sfârşit de săptămână va marca Zilele Comunei Malnaş, cu două zile pline de tocăniţe, concursuri gastronomice şi parc de joacă pentru copii. Potrivit primarului Kasleder Jozsef, zilele de sâmbătă şi duminică vor marca sărbătoarea comunei, prin organizarea unuia dintre cele mai mari concursuri gastronomice din judeţ, dar şi ultima sărbătoare de acest fel organizată în locaţia actuală. De anul viitor, aici va funcţiona primul AquaPark din judeţul Covasna.

Festivalul vânătorilor iepurilor de casă

Prin tradiţie, zilele comunei erau marcate prin organizarea Festivalului Vânătorilor, festival care a încetat din pricina unor neînţelegeri cu Asociaţia Vânătorilor. Anul acesta vânătorii au luat cerbul de coarne şi şi-au organizat zilele la Arcuş, în luna august. Din vechea sărbătoare împământenită la Malnaş a rămas tocana din 150 de kg de carne de cerb, care va fi gătită duminică dimineaţa şi va fi gata în jurul orei 14, şi concursul de tras cu arcul, din vremea în care vânătorii erau departe de armele de foc. Zilele comunei vor debuta însă sâmbătă, la ora 11, prin organizarea celui mai mare concurs gastronomic din judeţ, unde 25 de echipe din toată ţara se vor întrece în gătitul iepurelui de casă. Kasleder Jozsef ne-a declarat că va fi gătit iepure de casă pentru că, pe de o parte, vânarea iepurilor este interzisă în această perioadă, iar, pe de altă parte, nici nu ar reuşi să vâneze atâţia iepuri, dată fiind absenţa vânătorilor.

Ultima ediţie

Primarul comunei Malnaş ne-a mai spus că anul acesta este ultima ediţie în care sărbătoarea se va desfăşura în actuala locaţie, terenul urmând a fi folosit pentru construirea primului Aqua Land din judeţ. Conform lui Kasleder Joszef acest proiect este cel mai avansat din judeţul Covasna şi va fi depus în termen de o lună, urmând ca anul viitor să fie finalizat. Sărbătoarea din acest an se va încheia duminică seara printr-un foc uriaş de artificii.

Bianca Stupu

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.