ACTUALITATE 9 februarie 2013

Risc de avalanşă la Bâlea Lac. Stratul de zăpadă măsoară peste 170 de centimetri

de Covasna Media | 215 vizualizări

Meteorologii anunţă că stratul de zăpadă măsoară, vineri, peste 170 de centimetri la Bâlea Lac şi că va mai ninge, riscul producerii unor avalanşe la peste 1.800 de metri altitudine fiind însemnat, din cauza instabilităţii zăpezii proaspăt depuse.

avalansa

Centrul meteorologic regional Transilvania Sud Sibiu a anunţat că, vineri, la ora 14.00, zăpada măsura, la Bâlea Lac, 176 de centimetri grosime, din care un strat de circa 20 de centimetri fiind depus în ultimele 24 de ore.

În aceste condiţii, meteorologii anunţă că, la peste 1.800 de metri altitudine, riscul producerii avalanşelor este de trei pe o scară de la unu la cinci, adică risc însemnat.

"La suprafaţă s-a aşternut un strat nou de zăpadă proaspătă de până la 20 de centimetri, depus peste plăcile de vânt preexistente pe majoritatea versanţilor. Stratul nou depus, împreună cu zăpada care se va mai depune, va acţiona ca o suprasarcină asupra plăcilor de vânt preexistente, crescând instabilitatea stratului de zăpadă. Mai ales la suprasarcini, se pot declanşa avalanşe pe numeroase pante suficient de înclinate", se arată în comunicatul ANM, citat de Mediafax .

Potrivit sursei citate, avertizarea pentru risc de avalanşă este valabilă de vineri, de la ora 20.00, până sâmbătă la aceeaşi oră, interval în care va mai ninge, iar vântul va sufla cu 30-40 kilometri pe oră.

Teme articol: zapada avalansa balea lac
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.