ACTUALITATE 24 august 2015

Rezultatele activităţilor desfăşurate de poliţiştii covăsneni la sfârşit de săptămână

de Covasna Media | 122 vizualizări

Poliţiştii covăsneni au fost la datorie şi în acest sfârşit de săptămână pentru prevenirea faptelor antisociale, siguranţa şi fluenţa traficului rutier şi pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Pentru ca cetăţenii să petreacă timpul liber în linişte şi siguranţă, poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, dar şi din cadrul altor structuri, au desfăşurat activităţi pe raza întregului judeţ în scopul prevenirii şi combaterii faptelor antisociale.

Totodată s-a avut în vedere menţinerea climatului de ordine publică şi în cadrul manifestărilor cu aflux ridicat de public desfăşurate pe raza judeţului (manifestări comemorative, competiţii sportive, sărbătorirea zilelor unor localităţi, festivaluri).

Cu ocazia activităţilor desfăşurate, un aspect important avut în vedere a fost siguranţa rutieră, pe raza judeţului fiind desfăşurate acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

A fost însă înregistrat un eveniment rutiere care a avut ca urmare vătămarea corporală a unei persoane. Sâmbătă seara, în jurul orei 21:25, pe raza localităţii Olteni, un pieton care se deplasa neregulamentar, pe carosabil, a fost surprins şi accidentat de către conducătorul unui autoturism care circula din direcţia DN12 către centrul localităţii. În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a pietonului. În cazul conducătorului auto, în urma testării cu aparatul alcooltest, s-a constatat că avea o concentraţie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, respectiv conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

Cu ocazia activităţilor de supraveghere şi control al traficului rutier, au fost identificaţi conducători auto care conduceau autovehicule pe drumurile publice şi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice, dar şi persoane care se deplasau pe drumurile publice la volanul unor autoturisme cu toate că nu posedau permise de conducere sau dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice le era suspendat precum şi nereguli în ceea ce priveşte documentele legale ale autovehiculelor.

În data de 21 august, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Comunal Vârghiş au organizat şi executat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii infracţiunilor silvice precum şi a păşunatului ilegal, ocazie cu care au fost legitimate un număr de 11 persoane, au fost aplicate un număr de 9 sancţiuni contravenţionale în valoare de 9.000 de lei şi a fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de 1,84 mc. material lemnos.

În perioada 17-23 august, poliţiştii rutieri din Covasna au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii accidentelor rutiere cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză, fiind constatate un număr de 4 infracţiuni şi aplicate un număr de 255 sancţiuni contravenţionale. Totodată, au fost ridicate un număr de 6 permise de conducere.

(Biroul de Presă al IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.