ACTUALITATE 17 august 2015

Rezultatele activităţilor desfăşurate de poliţiştii covăsneni la sfârşit de săptămână

de Covasna Media | 107 vizualizări

Poliţiştii covăsneni au fost la datorie şi în acest sfârşit de săptămână pentru prevenirea faptelor antisociale, siguranţa şi fluenţa traficului rutier şi pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Pentru ca cetăţenii să petreacă timpul liber în linişte şi siguranţă, poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, dar şi din cadrul altor structuri, au desfăşurat activităţi pe raza întregului judeţ în scopul prevenirii şi combaterii faptelor antisociale.

Totodată s-a avut în vedere menţinerea climatului de ordine publică şi în cadrul manifestărilor cu aflux ridicat de public desfăşurate pe raza judeţului (manifestări comemorative, competiţii sportive, sărbătorirea zilelor unor localităţi, festivaluri).

Cu ocazia activităţilor desfăşurate, un aspect important avut în vedere a fost siguranţa rutieră, pe raza judeţului fiind desfăşurate acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Au fost însă înregistrate două evenimente rutiere care au avut ca urmare vătămarea corporală a unor persoane, acestea fiind prezentate în rândurile care urmează.

Vineri dimineaţa, în jurul orei 08:45, un conducător auto din judeţul Iaşi, în timp ce se deplasa la volanul unui autoturism din direcţia Tg. Secuiesc către Braşov, pe fondul neatenţiei, a trecut pe contrasens unde a intrat în coliziune frontală cu un alt autoturism care circula regulamentar. În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a celor 3 pasageri aflaţi pe bancheta din spate a primului autoturism. Aceştia erau singurii care nu purtau centura de siguranţă.

Duminică seara, în jurul orei 18:55, o minoră în vârstă de 15 ani, în timp ce se deplasa cu o bicicletă pe D.N. 10, în afara localităţii Sita Buzăului, s-a dezechilibrat, a căzut şi s-a lovit în zona capului. Minora a fost transportată cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean Sf. Gheorghe, în vederea acordării de îngrijiri medicale. Conform primelor concluzii, aceasta a suferit răni uşoare.

În 4 cazuri, cu ocazia activităţilor de supraveghere şi control ale traficului rutier, au fost identificaţi conducători auto care conduceau autovehicule pe drumurile publice şi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

În perioada 10-16 august, poliţiştii rutieri din Covasna au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii accidentelor rutiere cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză, fiind constatate un număr de 10 infracţiuni şi aplicate un număr de 311 sancţiuni contravenţionale. Totodată, au fost ridicate un număr de 3 permise de conducere.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.