ACTUALITATE 10 august 2015

Rezultatele activităţilor desfăşurate de poliţiştii covăsneni la sfârşit de săptămână

de Covasna Media | 104 vizualizări

Poliţiştii covăsneni au fost la datorie şi în acest sfârşit de săptămână pentru prevenirea faptelor antisociale, siguranţa şi fluenţa traficului rutier şi pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, dar şi din cadrul altor structuri, au desfăşurat activităţi pe raza întregului judeţ în scopul prevenirii şi combaterii faptelor antisociale, pentru ca cetăţenii să petreacă timpul liber în linişte şi siguranţă.

Totodată s-a avut în vedere menţinerea climatului de ordine publică şi în cadrul manifestărilor cu aflux ridicat de public desfăşurate pe raza judeţului (manifestări comemorative, competiţii sportive, sărbătorirea zilelor unor localităţi).

Cu ocazia activităţilor desfăşurate, un aspect important avut în vedere a fost siguranţa rutieră, pe raza judeţului fiind înregistrat un singur accident rutier uşor.

În data de 9 august, în jurul orei 19:20, în municipiul Sf. Gheorghe, un minor în vârstă de 8 ani s-a angajat în traversarea părţii carosabile în fugă, în loc nepermis şi fără să se asigure, moment în care a fost accidentat de un autoturism. În urma accidentului minorul a suferit răni uşoare. Conducătorul autoturismului nu era sub influenţa băuturilor alcoolice.

Conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice a stat, însă, la baza unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale, în seara de vineri, 7 august, pe raza localităţii Sânzieni. O persoană din localitatea Valea Seacă, în cazul căreia s-a stabilit că avea o concentraţie de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, a pierdut controlul asupra autovehiculului pe care îl conducea şi a intrat în coliziune cu un gard. Persoana respectivă este cercetată sub aspectul comiterii infracţiunilor de distrugere, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Tot în data de 7 august, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Comunal Vâlcele, în timpul executării serviciului de supraveghere şi control a traficului rutier pe raza comunei, l-au identificat în trafic pe numitul O.C. din Araci, care conducea un autoturism pe drumurile publice cu toate că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Concentraţia de alcool pur în aerul expirat, în cazul său, a fost de 1,09 g/l, susnumitul fiind cercetat în prezent sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

În cadrul activităţilor derulate în acest sfârşit de săptămână au fost constatate un număr de 4 infracţiuni la regimul silvic, de către poliţişti din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice şi din cadrul Postului de Poliţie Comunal Belin. A fost ridicată în vederea confiscării, în total, cantitatea de 8 mc material lemnos, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 1000 lei.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.