ACTUALITATE 3 octombrie 2016

Reprezentare covăsneană la Kosice Peace Marathon

de Covasna Media | 248 vizualizări

Oraşul slovac Kosice a fost duminică gazda maratonului internaţional Kosice Peace Marathon ajuns în acest an la ediţia cu numărul 93.

La startul acestui prestigios concurs, organizat pe două distanţe diferite, maraton (42 km) şi semimaraton (21 km), s-a aflat şi covăsneanul Liviu Botoş care a participat în proba de semimaraton categoria de vârstă 30-39 de ani. Chiar dacă acesta nu a reuşit să se claseze în plutoanele fruntaşe având în vedere nivelul foarte ridicat al competiţiei, sportivul nostru a reuşit să reprezinte cu cinste şi ambiţie oraşul Sfântu Gheorghe.

Kosice Peace Marathon este un concurs de nivel internaţional fiind inclus în calendarul AIMS (Association of International Marathons and Distance Races). Prima ediţie a fost organizată în anul 1924 ajungând în acest an la sărbătorirea ediţiei cu numărul 93, fiind cel mai vechi maraton organizat în Europa. Este un adevărat festival al sportului şi al distracţiei anual participând peste 10.000 de persoane din toată lumea.

„Sunt foarte bucuros că am participat la această competiţie şi sper ca în viitor să pot lua parte la cât mai multe concursuri de acest gen. Obiectivul meu este să-mi îmbunătăţesc timpul la fiecare participare. Problema este cu timpul de pregătire deoarece voi fi angrenat şi în câteva concursuri de gimnastică artistică pentru veterani şi este greu să faci pregătire la parametri maximi în două discipline sportive total diferite”, ne-a declarat la întoarcere Liviu Botoş.

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.