ACTUALITATE 26 noiembrie 2009

Repartizări de locuinţe ANL la Sfântu Gheorghe, în 2010

de Covasna Media | 549 vizualizări
[singlepic=640,250,250,,left]Două dintre blocurile ANL care se construiesc lângă Jandarmeria din Sfântu Gheorghe au fost finalizate, urmând să fie predate în acest an autorităţilor locale. Cu toate acestea însă şi chiar dacă pe lista pentru primirea unei locuinţe ANL aşteaptă sute de tinere familii solicitante, municipalitatea nu va putea da în folosinţă noile locuinţe decât în 2010. „Agenţia Naţională

Două dintre blocurile ANL care se construiesc lângă Jandarmeria din Sfântu Gheorghe au fost finalizate, urmând să fie predate în acest an autorităţilor locale. Cu toate acestea însă şi chiar dacă pe lista pentru primirea unei locuinţe ANL aşteaptă sute de tinere familii solicitante, municipalitatea nu va putea da în folosinţă noile locuinţe decât în 2010.

„Agenţia Naţională pentru Locuinţe finanţează aceste construcţii, însă tot ceea ce ţine de utilităţi ne revine nouă, autorităţilor locale. În aceste condiţii, cheltuielile legate de utilităţi vor fi cuprinse în bugetul de anul viitor, pentru a putea iniţia lucrările de execuţie”, a declarat primarul Antal Arpad. Programul de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, se adresează tinerilor cu vârste între 18-35 de ani care nu îşi permit să cumpere un apartament sau să închirieze o locuinţă de pe piaţa liberă. Tinerii pot primi repartiţii până la împlinirea vârstei de 36 de ani. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe de către consiliile locale, conform prevederilor legale şi cu respectarea documentaţiei de urbanism legal aprobate.

Monica Rizea

Teme articol: ANL locuinţe repartizari
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.