ACTUALITATE 16 august 2015

Remediu inedit pentru fumătorii care vor să scape de viciu

de Covasna Media | 98 vizualizări

Un specialist în acupunctură a inventat un nou tip de ţigară, care conţine numai ceai verde şi îi poate ajuta pe fumători să renunţe la acest viciu, spune acesta.

Ranko Tutulugdzija s-a inspirat din ţigările fumate de zeci de an în Vietnam, care sunt pe bază de ceai verde şi care nu conţin deloc nicotină, scrie publicaţia Time. Practic, fumatorii vor consuma doar frunze uscate de ceai verde, rulate într-o foiţă. Astfel, ei vor putea să scape mai uşor de dependenţă şi să renunţe complet la fumat, crede Ranko.

Ţigările cu ceai verde vor oferi fumătorilor aceeaşi senzaţie plăcută, dar fără efectele negative ale nicotinei. Noul produs se numeşte Billy55, după numele mamei inventatorului, Biljana. Un pachet costă 2,50 de dolari, iar frunzele de ceai pe care le conţine sunt aduse din zonele Nanjing şi Beining din China. Ţigările pot fi cumpărate în varianta clasică sau mentolată, putând fi comandate în Statele Unite.

Consumul acestor ţigări face parte din metoda lui Ranko de renunţare la fumat, în doar 90 de zile, care include de asemenea acupunctură cu seminţe de muştar. El spune că un simplu obicei, cum este fumatul de ceai verde, este mult mai uşor de eliminat din comportament decât dependenţa de nicotină, care este o substanţă chimică, scrie adevarul.ro.

Nu există studii ştiinţifice care să ateste însă efectul benefic pe care l-ar avea aceste ţigări asupra fumătorilor dependenţi. Medicul Michael Steinberg spune că au probabil acelaşi rol pe care îl au scobitorile sau beţele de scorţişoară, care sunt ronţăite de fumătorii care vor să se lase de acest viciu.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.