Reguli stricte pentru sacrificarea mieilor de Paşti
Având în vedere prevederile notelor de serviciu al ANSVSA cu nr. 25797/01.04.2019 şi nr. 25864/08.04.2019, în perioada Sărbătorilor Pascale Catolice şi Ortodoxe din perioada 15 - 28.04.2019, sacrificarea mieilor se poate realiza doar în abatoare autorizate sanitar-veterinar (SC TORO IMPEX SRL - abator Lemnia de Jos şi SC LEFRUMARIN SRL - abator Micloşoara), sau în cazuri excepţionale în locuri organizate în condiţiile legii şi amenajate temporar.
Organizarea şi amenajarea acestor centre de sacrificare temporară se face prin grija primăriilor sau a asociaţiilor de crescători de animale. Primăriile/asociaţiile vor solicita în scris până la data de 11.04.2019 DSVSA-lui verificarea şi înregistrarea sanitar veterinară a acestor spaţii.
Funcţionarea locurilor de sacrificare a mieilor este permisă numai sub supraveghere sanitar-veterinară în perioada 15-28.04.2019, între orele 7,00-17,00.
Carnea de miel rezultată în urma sacrificărilor în spaţiile/locurile special amenajate temporar va fi obţinută numai la cererea directă a consumatorilor şi nu poate fi livrată către alte unităţi din domeniul alimentar înregistrate/autorizate sanitar-veterinar. Marcarea cărnii (carcaselor) de miel rezultate în urma sacrificării în aceste locuri va fi realizată de personalul sanitar-veterinar care răspunde de supravegherea spaţiului de sacrificare temporară, cu ştampilă rotundă.
Director Executiv,
Dr. SIKÓ-BARABÁSI Sándor