ACTUALITATE 16 decembrie 2009

Refuzi vaccinarea, plăteşti tratamentul

de Covasna Media | 332 vizualizări
Persoanele care refuză vaccinarea contra A/H1N1 îşi vor plăti tratamentul, dacă se vor îmbolnăvi 16dec2009-vaccinObligaţia plăţii pentru cei care refuză vaccinarea va fi instituită prin ordin de ministru. Până în prezent, sau vaccinat doar 30.000 de persoane din categoriile de risc, potrivit datelor centralizate de autorităţi. Vaccinul Cantgrip costă 4 lei, iar testele de diagnosticare a bolii, 200 de lei. Persoanele care fac pare din grupele de risc şi refuză vaccinarea împotriva gripei

Persoanele care refuză vaccinarea contra A/H1N1 îşi vor plăti tratamentul, dacă se vor îmbolnăvi

16dec2009-vaccinObligaţia plăţii pentru cei care refuză vaccinarea va fi instituită prin ordin de ministru. Până în prezent, sau vaccinat doar 30.000 de persoane din categoriile de risc, potrivit datelor centralizate de autorităţi. Vaccinul Cantgrip costă 4 lei, iar testele de diagnosticare a bolii, 200 de lei. Persoanele care fac pare din grupele de risc şi refuză vaccinarea împotriva gripei A/H1N1 îşi vor plăti tratamentul în cazul în care se vor îmbolnăvi, la fel ca şi personalul medicosanitar care refuză imunizarea, a anunţat secretarul de stat Adrian Streinu Cercel, potrivit NewsIn.

Până în prezent, sau vaccinat doar 30.000 de persoane din categoriile de risc, potrivit datelor centralizate de autorităţi. „Din păcate, sau vaccinat doar atâtea persoane, un număr infim faţă de posibilitatea pe care o are România, care are un vaccin propriu foarte bun. E păcat să dăm cu piciorul ocaziei de imunizare, deoarece acest lucru înseamnă creşterea numărului de decese. Am pus la dispoziţie 1,34 milioane de doze şi, cu toate astea, sau vaccinat prea puţine persoane“, a mai spus secterarul de stat în Ministerul Sănătăţii.

Streinu Cercel a atras atenţia personalului medicosanitar că are răspunderea de a limita numărul de îmbolnăviri. Începând de marţi, campania naţională de vaccinare contra A/H1N1 a fost extinsă la persoanele de peste 16 ani. Secretarul de stat a precizat că vaccinarea copiilor sub 16 ani va începe în ianuarie şi că încă sunt aşteptate rezultatele testelor.

Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Handicap a solicitat Ministerului Sănărăţii 33.000 de doze de vaccin pentru imunizarea persoanelor cu handicap. Reprezentanţii ministerului au mai precizat că, până în februarie, România va vea disponibile cinci milioane de doze de vaccin. Cercel a mai precizat că, de săptămâna trecută, au fost oprite testele pentru depistarea gripei noi, pentru că „se cheltuie banii de pomană“. Vaccinul costă 4 lei, iar testele de diagnostic, 200 de lei.

Sursa foto: kappa.ro

Teme articol: gripa vaccin A(H1N1) refuz
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.