ACTUALITATE 10 octombrie 2017

Recrutarea rezerviştilor voluntari în Armata României continuă

de Covasna Media | 1022 vizualizări

Procesul de recrutare şi selecţie a rezerviştilor voluntari în Armata României continuă pentru locurile rămase neîncadrate. Recrutarea candidaţilor (depunerea dosarului de candidat) care doresc să încadreze funcţii de soldaţi/gradaţi rezervişti voluntari în judeţele Covasna şi Braşov se va încheia în data de 20 octombrie 2017.

Procedurile de recrutare se desfăşoară în baza Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviştilor voluntari şi a Normelor metodologice de aplicare a acesteia, aprobate cu Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M. 25/2017.

Candidaţii se vor prezenta la sediul centrului militar unde vor fi informaţi cu privire la etapele pe care le presupune procesul de recrutare şi selecţie a rezerviştilor voluntari, respectiv unitatea militară în care urmează să susţină probele de selecţie, unitatea sanitară militară unde urmează să susţină examinarea medicală, unitatea militară/centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire iniţială (dacă este cazul).

Candidaţii se pot înscrie indiferent dacă au sau nu au experienţă militară anterioară (stagiu militar) sau dacă sunt sau nu angajaţi în mediul civil.

Detalii suplimentare privind criteriile de recrutare şi selecţie, se pot obţine zilnic, de luni până vineri, între orele 08.00-16.00 la sediul Centrului militar judeţean Covasna din municipiul Sfântu Gheorghe, strada Kós Károly nr. 3, la numărul de telefon 0267-311.209, precum şi pe Internet, pe site-ul oficial al Ministerului Apărării Naţionale www.mapn.ro şi la adresa Facebook/recrutare.mapn.ro.

Menţionăm că soldaţii/gradaţii rezervişti voluntari, recrutaţi în baza Legii nr. 270/2015, reprezintă o categorie de personal militar în rezervă, distinctă faţă de cea a soldaţilor şi gradaţilor profesionişti, care sunt recrutaţi în baza Legii nr. 284/2006 şi fac parte din rândul personalului militar în activitate.

(CMJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.