ACTUALITATE 25 iulie 2018

Recomandări pentru prevenirea înșelăciunilor

de Covasna Media | 537 vizualizări

„Colecționar german cumpăr mașini de cusut mărci germane vechi și picturi“. Este mesajul ce i-ar putea face pe cetățenii care dețin astfel de obiecte, să profite de această ocazie pentru a obține o sumă frumoasă de bani.

În ultima perioadă, pe raza municipiului Sfântu Gheorghe, în zonele cu flux mare de pietoni, a fost semnalată apariția unor afișe tip flyer cu următorul conținut: „Colecționar german cumpăr mașini de cusut mărci germane vechi și picturi. Ofer 60.000-65.000 euro, plata pe loc! Tel: 0745697462“. În spatele acestor oferte de nerefuzat se ascunde însă o escrocherie, iar polițiștii îi sfătuiesc pe oameni să nu le dea curs.  

Metoda funcționează astfel: în momentul în care cei interesați să vândă îl contactează pe așa-zisul colecționar german, acesta spune că va oferi banii cu condiția deținerii unui document de autenticitate. În cele mai multe cazuri acest act lipsește, iar escrocul îl pune pune în legatură cu un alt individ, care pentru o sumă de câteva mii de euro îi poate oferi acest act.

Problema apare după ce vânzătorul obține acel act și vrea să îl întâlnească pe colecționar, pentru că acesta nu mai raspunde la telefon, iar omul rămâne cu paguba.

La nivelul județului Covasna nu au fost înregistrate fapte comise cu acest mod de operare, iar pentru ca cetățenii să nu cadă victime ale unor asemenea escrocherii, polițiștii le recomandă să nu dea curs ofertelor de acest gen. Dacă sunteți victima sau aveți cunoștință despre comiterea vreunei infracțiuni, sesizați poliția în cel mai scurt timp.

Compartimentul Relații Publice IPJ Covasna,

Agent principal de poliție Tolvaj-Marin Nicoleta

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.