ACTUALITATE 13 noiembrie 2016

Recomandări pentru circulația în sezonul rece

de Covasna Media | 735 vizualizări

Întrucât temperaturile scad și iarna începe, ușor, ușor, să-și intre-n drepturi, polițiștii le reamintesc șoferilor câteva recomandări pentru circulația în sezonul rece și atrag atenția că prudența la volan este prima regulă de respectat pentru a evita implicarea în evenimente rutiere.

Legislaţia rutieră în vigoare prevede că pentru deplasarea autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei este obligatorie folosirea anvelopelor de iarnă. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie să fie echipate cu dispozitive antiderapante (lanţuri).

Precizăm că, în legislaţie nu se face referire la o dată calendaristică de la care este obligatorie utilizarea anvelopelor de iarnă, ci se prevede faptul că acestea sunt obligatorii atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei

Când partea carosabilă este acoperită cu zăpadă sau polei, conducătorii auto au obligaţia să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara acestora.

Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă asupra condiţiilor de deplasare pe traseul ales, precum şi despre condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată. Verificaţi dacă dispozitivele de iluminare şi semnalizare, ştergătoarele de parbriz şi instalaţiile de climatizare funcţionează corespunzător.

Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen.

De asemenea, adaptați în permanenţă viteza de deplasare la condițiile de drum și păstrați o distanță corespunzătoare față de autovehiculul din fața dumneavoastră, astfel încât, la nevoie, să puteți opri în condiții de siguranță.

Compartimentul Relaţii Publice

Agent principal de poliție Marin Nicoleta

Teme articol: iarna circulatie recomandari
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.