ACTUALITATE 25 octombrie 2018

Recomandări de la polițiști pentru prevenirea accidentelor rutiere

de Covasna Media | 413 vizualizări

 

Observăm că, încetul cu încetul, vremea de afară se schimbă iar toamna începe să își facă simțită prezența tot mai mult, cu precipitații și temperaturi scăzute. Odată cu aceste schimbări participanții la trafic, în special conducătorii auto, trebuie să se adapteze și să ia măsuri astfel încât să nu fie luați prin surprindere de vreme și să nu fie implicați în accidente rutiere.

Polițiștii le reamintesc șoferilor că obligativitatea echipării autovehiculului cu anvelope specifice sezonului rece nu intervine la o anumită dată din calendar, ci atunci când circulația se desfășoară pe drumuri acoperite cu gheață, zăpadă sau polei. Șoferii trebuie să fie prevăzători și li se recomandă ca, dacă au un drum mai lung de făcut, să ia măsuri pentru a-și echipa autovehiculul pentru iarnă. Este foarte probabil ca, în ciuda faptul că atunci când plecați de acasă este soare și cald, pe traseul pe care îl veți parcurge condițiile meteorologice să se schimbe radical.

Polițiștii recomandă, totodată, planificarea călătoriei și informarea cu privire la condițiile meteo prognozate pe traseul pe care îl aveți de parcurs. Adaptați în permanență viteza de deplasare la condițiile de drum, iar dacă circulați în condiții meteo nefavorabile (ceață, precipitații), reduceți viteza și măriți distanța între autovehiculele aflate în mers, pentru un plus de siguranță.

Foto arhivă

Compartimentul Relații Publice IPJ Covasna,

Agent principal de poliție Tolvaj-Marin Nicoleta

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.