ACTUALITATE 26 octombrie 2018

Reabilitarea Statuii Ostașului Român se vrea încheiată până de 1 Decembrie

de Covasna Media | 401 vizualizări

Autoritățile din Sfântu Gheorghe speră că lucrările de reabilitare a Monumentului Ostașului Român din cartierul Gării al reședinței de județ, debutate la începutul lunii august, vor fi încheiate până pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României.  

„Se lucrează la Ostașul Român de la Gară. Sperăm că până la 1 decembrie lucrările vor fi finalizate”, a precizat Antal Árpád, în timp de aborda subiectul lucrărilor desfășurate în oraș, precizând totodată că cei de care depinde acest lucru sunt cei care desfășoară lucrarea.

Lucrările de reabilitare constau în refacerea pavimentelor de pe soclu, a scărilor de marmură și a aleilor din jurul statuii. De asemenea, acestea cuprind și repararea bordurilor, a zidului de sprijin și a pavajului ce delimitează straturile de flori.

Contractul de reabilitare a fost câștigat o firmă din Tecuci, județul Galați. Costul reparațiilor se ridică la 239.900 de lei cu TVA.  

Subiectul reabilitării Monumentului a fost motiv pentru discuții ample în Consiliul Local Sfântu Gheorghe, dar reprezentanții Primăriei au declarat de fiecare dată că neînceperea lucrărilor este din cauză că nicio firmă nu s-a prezentat la licitațiile lansate încă de anul trecut. De altfel, abia după ce s-a modificat tipul și prețul lucrărilor s-a găsit și firma care să execute proiectul de reabilitare.

Monumentul Ostașului Român din Sfântu Gheorghe a fost inaugurat la 18 septembrie 1974. Statuia de bronz este, potrivit unui comunicat de presă al primăriei, opera sculptorului Balogh Péter.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.