ACTUALITATE 2 iulie 2010

Răsfăţ gastronomic în faţa Restaurantului Park

de Covasna Media | 46 vizualizări
Interviu cu patronul Complexului Park, Kovacs Istvan, despre mâncăruri preparate la grătar în faţa clientului, despre festivalul florilor comestibile, dar și despre... Miss Soacra Reţete speciale la grătar, preparate în faţa clientului, muzică ambientală între orele 18 și 22, salate și sosuri de flori și... întâlnirea soacrelor. Toate acestea vor avea loc începând de săptămâna viitoare în faţa Restaurantului Park, unde timp de mai bine de o lună turiștii și clienţii vor avea de ales dintr-o ofertă pe cât de diversficată, pe atât de originală pentru papilele noastre gustative, dar nu numai. Președintele Asociaţiei Unităţilor Hoteliere și Restaurante din Sfântu-Gheorghe, Kovacs Istvan, ne-a povestit la ce să ne așteptăm în această „vară gastronomică” la Park. Una dintre atracţii va fi Festivalul Florilor Comestibile, o idee preluată de la Asociaţia Gastronomică din Ungaria, care promovează consumul acestor flori și a întărit ideea că este elegant de a servi masa cu flori, cu sosuri, salate.

Interviu cu patronul Complexului Park, Kovacs Istvan, despre mâncăruri preparate la grătar în faţa clientului, despre festivalul florilor comestibile, dar și despre... Miss Soacra

Reţete speciale la grătar, preparate în faţa clientului, muzică ambientală între orele 18 și 22, salate și sosuri de flori și... întâlnirea soacrelor. Toate acestea vor avea loc începând de săptămâna viitoare în faţa Restaurantului Park, unde timp de mai bine de o lună turiștii și clienţii vor avea de ales dintr-o ofertă pe cât de diversficată, pe atât de originală pentru papilele noastre gustative, dar nu numai.

Președintele Asociaţiei Unităţilor Hoteliere și Restaurante din Sfântu-Gheorghe, Kovacs Istvan, ne-a povestit la ce să ne așteptăm în această „vară gastronomică” la Park.

Una dintre atracţii va fi Festivalul Florilor Comestibile, o idee preluată de la Asociaţia Gastronomică din Ungaria, care promovează consumul acestor flori și a întărit ideea că este elegant de a servi masa cu flori, cu sosuri, salate.

- Ce se va întâmpla practic începând de luni în faţa Restaurantului Park?

- Noi am găsit o idee foarte interesantă, ținând cont că la Sfântu-Gheorghe nu se gătește încă mâncare în fața clientului. Și pentru noi este o premieră să facem în acest fel mâncăruri de curcan, pește, pui, porc, în plus la noi încă nu e la modă nici să se prepare legume și fructe pe grătar, salate cu diferite sosuri, toate în fața omului. Dl Toth Endre, care este vicepreședintele Asociației Gastronomice din Ungaria, a spus că soția lui nu a fost niciodată în Sfântu-Gheorghe și vor să vină într-o excursie, iar cu această ocazie ne vor învăța cum se fac aceste preparate în aer liber, pe grătar, în fața clientului. Ceea ce solicită clientul, i se oferă, preparat în fața lui.

Acest lucru se va întâmpla din data de 4 iulie până pe 10 iulie, și este numai preludiul la ceea ce va urma.

- În seria evenimentelor culinare aţi inclus și un Festival al Florilor Comestibile. Despre ce este vorba?

- După ce dl Toth face mâncare pentru clienți până în data de 10 iulie, începând din data de 26 iulie dl Blasko Janos, bucătar șef, maestru de artă culinară la Pivnița Matei Corvin din Budapesta, acum pensionar, va pregăti Festivalul Florilor Comestibile. Dânsul are un hobby pentru aceste festivaluri ale florilor comestibile, flori din care se fac șnițele, sosuri, salate din flori pe care le avem în Ardeal și pe care nici nu le cunoaștem sau dacă le cunoaștem nu le folosim. În afară de Festivalul Florilor, revine timp de trei săptămâni și gătitul în aer liber, în fața clientului, și nelipsita muzică, între orele 18 și 22.

Va fi o ediție zero, de început. Încă din țară nu avem restaurante care să vină la concurs, mai durează până se formează și la noi acest obicei. În plus, în iulie - august la noi nu se întâmplă prea multe lucruri și așteptăm turiști, dar trebuie să le oferim atracții. Festivalul florilor va fi o zi specială, iar în continuare cine vrea să guste, dacă avem materii prime vom continua această idee.

- Ne puteţi da câteva exemple de mâncăruri preparate din flori?

- Vă spun câteva preparate cu flori de primăvară, trecute, cele de vară le ținem deocamdată secret: salată din petale de lalele, salată de panseluțe, viorele, acestea sunt de primăvară. Nu din toate petalele de flori de trandafir se pot servi sosuri, doar anumite tipuri, nu totul este comestibil. În lunile iulie – august la noi în țară sunt foarte multe flori comestibile, care se pot servi împreună cu carne, cu pește. Despre florile comestibile nu putem spune ca în comunism că mâncăm iarbă, ci acum este un lux, sunt destul de scumpe. Noi vom strânge aceste flori, din jurul nostru, totul va fi adus din pădure, din livezi. Vom avea și formație, muzică ambientală, de la ora 18 până la 22, acum vrem să amenajăm mai multe locuri speciale, se pot rezerva mese, la telefon 0722-500.347, și în fața clientului se pregătesc aceste produse pe grătar.

- Cât de pregătite sunt papilele noastre gustative pentru asemenea mâncăruri din flori?

- Lumea este foarte interesată de noutate, și economia atunci ia amploare când introducem noutăți. Astfel, pe lângă menținerea celor moștenite, trebuie să introducem lucruri noi, care sunt interesante, toată lumea se distrează la asemenea evenimente.

- Distracţia nu se oprește aici. Aţi inclus în program și... soacrele. De unde această idee și ce presupune ea?

- Nimeni nu prea se ocupă cu soacrele. Soacra este amintită ca un punct negru peste tot și pe parcursul anilor au apărut foarte multe bancuri cu soacre, soacra așa, soacra invers, și vrem să facem o întâlnire cu soacrele, în data de 16 iulie, la prânz. Ele vor pregăti o mâncare care place în familie și va fi aleasă Miss Soacra, va fi întâlnirea soacrelor, ediția zero. Lumea va trebui să își aducă soacra la masă, să ia masa împreună, să spună bancuri. Vom pregăti cât mai multe surprize în acea zi.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.