ACTUALITATE 6 iulie 2010

Puţini părinţi interesaţi de programul cărţilor pentru bebeluşi

de Covasna Media | 77 vizualizări
Programul abonamentelor pentru bebeluşi, lansat de Biblioteca Judeţeană Bod Peter din Sfântu Gheorghe, nu a atras foarte mulţi părinţi, până acum înscriindu-se în acesta doar 22 de persoane. Potrivit directorului Bibliotecii, Szonda Szabolcs, 44 de părinţi au primit invitaţie către înscrierea în acest program, însă doar jumătate au răspuns pozitiv. „Cred că rezultatul programului lansat pe 20 aprilie

Programul abonamentelor pentru bebeluşi, lansat de Biblioteca Judeţeană Bod Peter din Sfântu Gheorghe, nu a atras foarte mulţi părinţi, până acum înscriindu-se în acesta doar 22 de persoane.

Potrivit directorului Bibliotecii, Szonda Szabolcs, 44 de părinţi au primit invitaţie către înscrierea în acest program, însă doar jumătate au răspuns pozitiv.

„Cred că rezultatul programului lansat pe 20 aprilie este unul satisfăcător, dar nu grozav. Doar 22 de părinţi au venit către Biblioteca Judeţeană pentru a beneficia de cărţile pentru bebeluşi. Ceee ce credem noi este că nici aceasta nu e cea mai bună perioadă pentru ca oamenii să vină spre cărţi, vara şi vremea frumoasă îmbiind spre alte activităţi. Oricum, nu renunţăm la acest program şi intenţionăm ca din toamnă să lansăm o nouă campanie de popularizare a acestuia”, a declarat Szonda Szabolcs.

Programul cărţilor pentru bebeluşi a fost lansat de Bibliotecă în parteneriat cu Primăria Sfântu Gheorghe, fiind destinat copiilor cu vârsta de cel mult 3 ani. Prin acest program, toţi copiii care s-au născut începând cu data de 20 aprilie, în Sfântu Gheorghe, primesc câte un pacheţel cu trei cărţi de diferite genuri, un abonament la Bibliotecă pentru întreaga familie, precum și un mic îndrumar pentru părinţi, care conţine sfaturi cu ce pot face copiii de această vârstă cu cărţile.

Ideea își propune să apropie copiii de carte încă din fragedă copilărie, dar și să îi determine pe părinţi să petreacă mai mult timp cu ei. Îndrumarul conţine sfaturi privind ce anume pot face copiii de până la 3 ani cu cărţile – inclusiv ronţăit în cazul acelor cărţi din materiale speciale, precum și ce i se poate citi unui copil la această vârstă.

Conducerea Bibliotecii şi-a propus să extindă pe viitor programul şi în restul judeţului, pentru a veni în sprijinul educării spre carte a cât mai multor copii.

Monica Vajna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
Televizoare 3D, 13 iulie 2010
Asa parinti asa copii! Dispar cartile...
gobi, 6 iulie 2010
unii citesc doar titlul...
, 6 iulie 2010
@gigi Scrie clar in articol: "Prin acest program, toţi copiii care s-au născut începând cu data de 20 aprilie, în Sfântu Gheorghe, primesc câte un pacheţel cu trei cărţi de diferite genuri, citeste integral
gigi, 6 iulie 2010
44 au primit invitatie. Cum i-au selectat? N-am primit nici o invitatie desi am copil sub 3 ani si as fi interesat de proiect.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.