ACTUALITATE 10 mai 2022

Punctele de colectare a deşeurilor, vandalizate săptămânal

de Agerpres | 1406 vizualizări

Autorităţile solicită sprijinul localnicilor pentru stoparea fenomenului

Punctele de colectare a deşeurilor din Sfântu Gheorghe sunt vandalizate săptămânal de persoane necunoscute, iar conducerea societăţii de salubritate Tega afirmă că „problema a scăpat de sub control” şi solicită sprijinul localnicilor pentru identificarea făptaşilor şi stoparea acestui fenomen.

„Nu mi se pare normal ca acele cabluri care acţionează închizătoarea de la punctele de colectare să fie tăiate de mai multe ori pe săptămână. Nu cred că greşim dacă spunem că acest lucru este făcut de persoane care doresc să intre în punctul de colectare pentru a scormoni printre gunoaie. Punctele de colectare au fost înfiinţate tocmai pentru a face colectarea gunoiului mai ordonată, dar de multe ori acest lucru este imposibil din cauza acestor fapte de vandalism. Cerem ajutorul locuitorilor, pentru că atunci când suntem anunţaţi că a fost tăiat cablul, deja este prea târziu. Dacă oamenii pot informa la timp poliţia, autorii pot fi urmăriţi penal pentru vandalism şi fenomenul poate fi stopat”, menţionează directorul TEGA, Mathe Laszlo, într-un comunicat de presă.

Potrivit acestuia, a fost luată în calcul şi posibilitatea instalării unor camere de supraveghere în zonele de depozitare a deşeurilor, însă există obstacolele de natură juridică şi tehnică, deoarece în majoritatea locurilor nu poate fi rezolvată problema alimentării cu energie electrică.

„Am ajuns acum în punctul în care, chiar dacă depunem un raport la Poliţie, nu pot identifica autorii din cauza lipsei de probe, iar peste câţiva ani primim o notificare că dosarul a fost clasat. Toată lumea are grijă de mediul în care trăieşte, astfel că îi rugăm pe locuitori să anunţe poliţia dacă sunt martori la astfel de fapte şi, dacă e posibil, să facă şi fotografii”, a declarat Mathe Laszlo.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.