ACTUALITATE 31 ianuarie 2019

Pui de pisică, salvat după ce a fost aruncat într-un tomberon pentru colectarea sticlelor

de Covasna Media | 717 vizualizări

Animăluțul de doar o lună a fost găsit de reprezentanții unei asociații de protecția animalelor 

Un pui de pisică a ajuns luni seara în grija asociației de protecția animalelor AMY din Sfântu Gheorghe, după ce a fost salvat de voluntarii aceleiași organizații, dintr-un tomberon pentru colectarea sticlelor din zona Nicolae Iorga, în apropierea Liceului „Puskás Tivadar”, unde fusese aruncat de aproximativ trei zile. Din fericire, animăluțul mai avea vieți disponibile și în prezent se recuperează.

Situația în care a fost găsit puiul de pisică i-a șocat și înfuriat deopotrivă pe reprezentanții asociației, care spun că șansele de supraviețuire ale animăluțului în condițiile respective erau minime. Puiul era aproape înghețat, deshidratat, înfometat și stătea peste cioburi de sticlă în mirosuri de alcool greu de imaginat.

„O prietenă mi-a zis că a auzit voci venind dinspre tomberonul de sticlă. L-am scos cu o husă de pat. Am băgat-o în tomberon și pisicul s-a agățat de ea și l-am ridicat”, a declarat, pentru OBSERVATORUL DE COVASNA, salvatoarea pisicului, Melinda Gábry.

Tomberonul din care a fost scos puiul era de tip înalt, cu o singură gaură pe unde se pot introduce gunoaiele, astfel că era imposibil ca pisicul să fi căzut singur, ci cel mai probabil a fost aruncat înăuntru, mai spune aceasta.

„Cel mai tare m-a întristat că a stat trei zile acolo și lumea a continuat să arunce sticle. De sâmbătă încoace cineva putea să își dea seama că e ceva acolo și să încerce să îl scoată sau să ne anunțe pe noi. E destul de grav că cineva a aruncat pisicul acolo, dar nepăsarea e și mai gravă”, ne-a mai spus reprezentanta asociației AMY.

Pisicuțul se simte mai bine după ce a primit tratament cu antibiotic și urmează să fie și deparazitat. Micuțul, în vârstă de doar o lună, și-ar putea găsi cât de curând casă, pentru că deja cineva a anunțat că vrea să îi ofere un cămin și dragostea pe care o merită.

„E clar că nu e pisic maidanez, că are ceva de rasă în el, dar și pentru că foarte blând și stă la mângâiat”, ne-a mai spus Melinda.   

Este greu de crezut că cei vinovați direct pentru situație vor fi pedepsiți, mai ales în condițiile în care legislația din România este încă mult prea permisivă cu cei care maltratează și ucid animalele.

Totuși, reprezentanții asociației de protecția animalelor AMY fac apel la cei care sunt martorii unor asemenea evenimente să nu stea pasivi, ci să intervină, iar dacă nu o pot face ei înșiși să contacteze persoane abilitate și dornice să facă acest lucru, cum, de altfel, sunt asociațiile de protecția animalelor.

Sursă foto: Facebook/Asociația pentru Câini fără Stăpân AMY.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.