ACTUALITATE 27 ianuarie 2010

Protest în faţa unui supermarket din Sfântu-Gheorghe

de Covasna Media | 911 vizualizări
28ian2010-protestÎn jur de 30 de persoane din Sf. Gheorghe s-au adunat aseară în faţa unui supermarket din municipiu pentru a solicita conducerii acestuia inscripţii bilingve în magazin şi angajaţi care vorbesc şi limba maghiară, şi totodată să-şi ceară scuze de la suporterii echipei de baschet care ar fi fost alungaţi din parcarea magazinului cu ocazia unei strângeri de fonduri. Protestatarii aveau în mâini foi pe care scria

28ian2010-protestÎn jur de 30 de persoane din Sf. Gheorghe s-au adunat aseară în faţa unui supermarket din municipiu pentru a solicita conducerii acestuia inscripţii bilingve în magazin şi angajaţi care vorbesc şi limba maghiară, şi totodată să-şi ceară scuze de la suporterii echipei de baschet care ar fi fost alungaţi din parcarea magazinului cu ocazia unei strângeri de fonduri.

Protestatarii aveau în mâini foi pe care scria „Suntem 75%, citim, vorbim ungureşte” sau „Mai mult respect faţă de locuitorii judeţului”.

Ei au înmânat conducerii magazinului şi o petiţie în două puncte în care solicită direcţiunii acestuia să îşi ceară iertare de la suporterii echipei de baschet feminin din oraş care ar fi fost alungaţi din parcarea magazinului săptămâna trecută, cu ocazia unei acţiuni de strângere de fonduri şi să dovedească înţelegere în astfel de cazuri.

„Suntem 75%, citim, vorbim ungureşte! Numai banii noştri vă trebuie? Limba noastră nu vă place? Vrem inscripţii bilingve şi angajaţi care vorbesc şi limba maghiară. Într-un judeţ unde 75% din populaţie este de etnie maghiară, ar fi normal ca vânzătoarele să vorbească şi limba maghiară”, se arată în al doilea punct al petiţiei.

Aceasta a fost citită în faţa magazinului de reprezentantul Asociaţiei Tineretului Maghiar din Ardeal, Nemes Elod. Potrivit acestuia, şi în alte supermarket-uri din oraş sau instituţii au identificat lipsa unor plăcuţe bilingve.

A.S.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 21

Adaugă comentariu
Ianos Iuhas, 1 februarie 2010
75% pe naiba!
brsaoveanu`, 31 ianuarie 2010
Normal, cu prostul trebuie sa vorbesti pe limba lui, ca sa te inteleaga, si avem cu gramada 75%.
MIHAI, 30 ianuarie 2010
Corect,daca ai bani pe care sa-i numeri poti sa fii de orice natie,marfa de pe raft nu te intreaba cate limbi vorbesti iar preturile sunt aceleasi in orice limba.
Primar_la_Hetea, 30 ianuarie 2010
Care e problema ta mihai, se pare ca m-am trezit inaintea ta. Comenteaza articolul, nu ce fac eu .
Razvan, 30 ianuarie 2010
Haideti fratilor la ce va trebuie sa deschideti gura la billa? pune-ti-va in cos ce va trebuie si platiti totalul la casa, ce-i asa de greu? mare filozofie. Nu inteleg de ce aveti nevoie de limba citeste integral
MIHAI, 29 ianuarie 2010
Toti papagalii merg la cumparaturi la Brasov si pe urma sspun:vedeti ce frumos e facut Barasovul.Ca un oras sa fie FRUMOS SI ARATOS TREBE SI BANI.Aici dau magazinele faliment pentru ca toti cumpara de citeste integral
un roman convins, 29 ianuarie 2010
Traim in ungaria si nu stiam eu.dak nu va convine mergeti in ungaria sau invatati ROMANESTE ca doar traim in ROMANIA.Fiecare cetatean al unei tari trebuie sa stie limba tari(parerea mea).
MIHAI, 29 ianuarie 2010
Uite ca s-a trezit si domnul Primar_la_Hetea.
MIHAI, 29 ianuarie 2010
Mai xy,ce ar fi sa mergi si tu la cumparaturi in Rep.Moldava.Acolo poti sa-ti folosesti limba si pentru altceva,ca aici pe vremuri.
dumnezeu, 29 ianuarie 2010
Mno mah ca sa vezi activitate,eu cre ca unii se 'plictisesc' acasa si hop tzop merg la billa sa faca maram protest,dar de ce nu merg ei sa faca shopping prin ungaria sau taliban vreo 50 de ani,si ma citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.