ACTUALITATE 9 iunie 2016

Proprietarul unui câine, amendat cu 800 de lei, după ce animalul a muşcat o femeie

de Razvan Craciun | 389 vizualizări

Proprietarul unui câine va fi amendat cu 800 de lei, după ce animalul acestuia a fugit din curte şi a atacat mai multe persoane din Târgu Secuiesc, printre care şi o femeie, pe care a muşcat-o de mână şi în zona pieptului.

„Ancheta efectuată a arătat animalul a părăsit gospodăria de care aparţinea, rupând lanţul. El prezenta semne de agresivitate, a atacat în cursul zilei de miercuri mai multe persoane din localitate. Câinele nu a fost microcipat şi vaccinat antirabic. Până la urmă animalul a fost imobilizat şi eutanasiat de către medicul veterinar din localitate şi adus pentru analize la laboratorul sanitar veterinar din Sfântu Gheorghe. Întrucât toate semnele observate la animal indicau suspiciune de rabie, imediat a fost alertată Direcţia de Sănătate Publică şi Spitalul Judeţean, Secţia de Urgenţe şi Secţia de boli infecţioase. În seara zilei de miercuri analizele preliminare, prin metoda de imunofluorescenţă, realizate la laboratorul sanitar veterinar Sfântu Gheorghe au fost negative, dar pentru un diagnostic de confirmare se efectuează bioproba pe şoareci albi, care durează 28 zile. Până la rezultatul final nu se poate ridica suspiciunea de rabie”, a declarat directorul Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV) Covasna, dr. Sikó Barabási Sándor.

Potrivit acestuia, proprietarul animalului nevaccinat va fi amendat contravenţional cu suma de 800 de lei. Conducerea DSV atenţionează deţinătorii de câini şi pisici că au obligaţia de a-şi vaccina antirabic animalele.

Teme articol: câine amenda incident
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.