ACTUALITATE 21 ianuarie 2013

Proprietarii de mopede nu pot susține examenul. Şcolile de şoferi nu au stabilit tarife şi nu au scutere

de Covasna Media | 41 vizualizări

Noul Cod rutier scoate pentru moment scuteriștii din trafic. Proprietarii de mopede sunt obligați să obțină permisul de conducere, însă nu pot susţine examenul deoarece autoritățile nu au terminat încă metodologia de examen. În plus, nici școlile de șoferi nu sunt pregătite: nu au stabilit tarifele și nici nu au scutere.

Școlile de șoferi au primit ordin să stopeze pentru moment cursurile la categoria A, până se vor primi instrucțiuni suplimentare.

Nici instructorii auto nu au stabilit încă tarifele, pentru că autoritățile nu au decis deocamdată de câte ore este nevoie pentru obținerea permisului.În plus, școlile de șoferi trebuie să se doteze și cu mopede, dar deocamdată nu se poate, pentru că nu se cunosc procedurile de achiziție.

Noua metodologie trebuie pusă la punct în termen de 90 de zile de la intrarea în vigoare a noilor prevederi.

Potrivit noilor reglementări, aplicabile de la 19 ianuarie 2013, mopedele sunt considerate autovehicule, ceea ce înseamnă că pentru a le conduce este nevoie de permis de conducere. Astfel, pentru a le conduce s-a introdus categoria de permis AM, care poate fi obţinută numai de persoane cu vârsta minimă de 16 ani împliniţi.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.