ACTUALITATE 27 martie 2019

Proiectul Design Bank, pe lista de priorităţi a Primăriei Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 582 vizualizări

Proiectul Design Bank, ce vizează crearea unui centru de design, inovare şi start-up în fosta clădire a Băncii Naţionale a României din municipiul Sfântu Gheorghe, se află pe lista priorităţilor din acest an, a declarat marţi primarul Antal Árpád.

Potrivit acestuia, în proiectul de buget pe anul 2019, aflat în dezbatere publică, a fost prevăzută suma de 1,5 milioane de lei pentru demararea lucrărilor de reamenajare a clădirii.

„Avem foarte multe proiecte pe lista de investiţii din acest an, printre care şi Design Bank, un proiect care pentru mine este foarte important. Pentru început am alocat 1,5 milioane de lei (...) şi dacă reuşim să licităm în două-trei luni şi găsim un constructor serios, care lucrează, atunci vom aloca mai mulţi bani pentru acest proiect”, a declarat pentru AGERPRES primarul Antal Árpád .

Viitorul centru de design, inovare şi start-up în care municipalitatea va investi, conform estimărilor, peste 7 milioane de lei, va fi pus în funcţiune în decurs de doi ani şi va dispune, printre altele, de o sală de conferinţe multifuncţională, o cafenea, spaţii de relaxare, o sală de expoziţii şi chiar şi de un birou de „home banking”, unde tinerii ar putea primi sfaturi financiare.

Proiectul Design Bank îşi propune să sprijine, printre altele, dezvoltarea sectorului IT, un domeniu în care salariile sunt mult mai mari decât în industria textilă, care predomină economia judeţului Covasna, dar şi să încurajeze reîntoarcerea pe meleagurile natale a tinerilor plecaţi la studii în ţară sau peste hotare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.