ACTUALITATE 4 noiembrie 2010

Proiecte de 25 de milioane de euro pentru staţiunea Covasna

de Covasna Media | 75 vizualizări
Primarul Lorincz Zsigmond susţine că anul 2011 va aduce mai multe investiţii în staţiune Primarul oraşului Covasna, Lorincz Zsigmond, a declarat că pe lista priorităţilor staţiunii se află un proiect depus la Agenţia pentru Dezvoltare Regională pe axa 2/1 (dezvoltarea infrastructurii în oraşe sub 50.000 de locuitori) în valoare de 3,3 milioane de euro şi care este în ultima fază de aprobare.

Primarul Lorincz Zsigmond susţine că anul 2011 va aduce mai multe investiţii în staţiune

Primarul oraşului Covasna, Lorincz Zsigmond, a declarat că pe lista priorităţilor staţiunii se află un proiect depus la Agenţia pentru Dezvoltare Regională pe axa 2/1 (dezvoltarea infrastructurii în oraşe sub 50.000 de locuitori) în valoare de 3,3 milioane de euro şi care este în ultima fază de aprobare.

„Am depus la POS şi proiectul pentru construirea şi reabilitarea pârtiei de schi în valoare de 9 milioane de euro. Se pare că suntem pe primul loc al listei de rezervă. Dacă se mai primesc fonduri pentru astfel de proiecte anul acesta vom fi primii care beneficiază de finanţare. Dacă facem şi pârtia de schi transformăm această staţiune într-una care beneficiază de turişti pe tot parcursul anului, nu numai în sezonul estival”, a spus primarul.

Pe perioadă de iarnă va funcţiona şi patinoarul închiriat anul trecut deoarece a fost destul de bine primit de locuitori, iar locaţia în care acesta va fi amplasat va fi tot pe terenul mic de sport al Clubului Elevilor din staţiune.

Piatra cubică va fi înlocuită cu asfalt

Lorincz Zsigmond a mai menţionat că în luna martie va începe o amplă campanie de înlocuire a pietrei cubice din centrul oraşului şi din zonele unde aceasta mai este prezentă. „În martie sau cel târziu aprilie vom începe să înlocuim cu asfalt toată piatra cubică din zona centrală şi tot drumul până la ieşirea din oraş spre Târgu Secuiesc. Această investiţie va fi din surse proprii şi nu ştim încă suma pe care trebuie să o investim. După ce finalizăm această lucrare ne vom axa foarte mult pe străzile laterale din Voineşti şi vom face cât mai multe proiecte posibile. Acum este în discuţie introducerea canalizării pe strada Cuza Vodă, Andrei Şaguna şi încă alte 5 străzi mai micuţe. Fără canalizare pe aceste străzi nu vom începe lucrările de asfaltare deoarece aici nu lucrăm numai de dragul muncii”, a explicat edilul. Acesta are în plan şi renovarea parcului central din staţiune, proiect pentru care a primit suma de 450.000 de lei. Din această sumă se vor face modificări la trotuare, va fi cumpărat mobilier public şi vor fi modernizate căile de acces în parc. În aceeaşi ordine de idei, Primăria Covasna a primit suma de 1,5 milioane de lei pentru reabilitarea Casei de Cultură, deorece în ultimi ani nu a primit atenţie din partea autorităţilor locale şi aceasta a început să se degradeze.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Mihai Viteazu, 4 noiembrie 2010
OK primare mult curaj.
georgel, 4 noiembrie 2010
jos palaria primare ! covasan se ridica acum, era pacat de o asa statiune-oras sa nu fie dezvoltata!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.