ACTUALITATE 22 decembrie 2020

Proiect pentru creşterea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19 la Spitalul Judeţean de Urgenţă

de Agerpres | 1589 vizualizări

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, aflat în subordinea CJ Covasna, a depus un proiect în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare, prin care a solicitat finanţare din fonduri europene pentru creşterea capacităţii de gestionare a crizei sanitare generată de noul coronavirus, iar, potrivit conducerii instituţiei, contractul urmează să fie semnat cel mai târziu la începutul anului viitor.

Managerul spitalului, Andras Nagy Robert, a declarat luni, pentru AGERPRES, că valoarea proiectului este de circa 2,8 milioane de euro, sumă care urmează să fie utilizată pentru achiziţionarea de materiale şi echipamente de protecţie, precum şi echipamente şi aparatură medicală, în special pentru secţia de Anestezie Terapie Intensivă.

„Suntem pe ultima sută de metri în ce priveşte semnarea acestui contract. Sperăm să îl semnăm până la sfârşitul acestui an sau cel târziu la începutul anului viitor (...) Prin achiziţionarea materialelor şi echipamentelor de protecţie medicală, precum şi a aparaturii medicale urmărim să asigurăm o capacitate suplimentară de îngrijire şi tratament a cazurilor de COVID-19“, a declarat Andras Nagy Robert.

De la începutul pandemiei, în judeţul Covasna au fost diagnosticate cu COVID-19 un număr de 4830 de persoane, dintre care 146 au decedat.

În prezent, sunt în izolare instituţionalizată, în unităţi spitaliceşti, un număr de 150 de persoane infectate cu noul coronavirus, iar alte 728 de persoane suspecte de a avea virusul, se află în carantină la domiciliu ori la locaţia declarată, sub supraveghere medicală.

Numărul testelor prelucrate până în acest moment pentru judeţul Covasna este de 31.764, a informat Instituţia Prefectului Covasna.

Potrivit datelor transmise de Direcţia de Sănătate Publică, la nivelul judeţului Covasna, incidenţa cumulată a cazurilor de infectare (fără focare) pentru ultimele 14 zile, este de 1,34/1000 de locuitori.

 „Precizăm că astăzi (luni-n.r.) pentru un număr de 8 localităţi ale judeţului, incidenţa cumulată pe ultimele 14 zile (fără focare), a depăşit 3/1000 de locuitori. Aceste localităţi sunt Belani, Bita, Bodoş, Dobolii de Jos, Hetea, Lisnău, Lutoasa şi Zoltan. De asemenea, la această dată, un număr de 20 de localităţi au incidenţa cumulată/ultimele 14 zile (fără focare) între 1,5 şi 3/1000 locuitori, 32 de localităţi au incidenţa cumulată/ultimele 14 zile (fără focare) sub 1,5/1000 de locuitori, iar 65 de localităţi nu au niciun caz pozitiv", se arată într-un comunicat de presă postat luni pe site-ul Prefecturii Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.