ACTUALITATE 16 august 2015

Proiect. Mașinile înmatriculate în Bulgaria vor putea circula doar trei luni în România

de Covasna Media | 218 vizualizări

Parlamentarii vor să interzică şoferilor cu maşini înmatriculate în Bulgaria să circule pe drumurile din România mai mult de 90 de zile. Legea care stabileşte acest lucru va fi discutată în toamnă de deputaţi. Senatul a respins ideea, pe motiv că face discriminare. Drept urmare, aleșii vor să limiteze circulaţia tuturor autoturismelor înmatriculate în străinătate.

„Poate aici a fost o greşeală a noastră, că nu am extins-o la tot ce înseamnă maşină înmatriculată dintr-o altă ţară, şi cred că era mult mai corect aşa. Încercăm să băgăm amendament la comisia de specialitate”, spune Ioan Munteanu, deputat PSD, iniţiatorul legii.

Potrivit iniţiatorilor, în acest moment, în România circulă peste 100.000 de maşini înmatriculate în Bulgaria. Pe lângă faptul că proprietarii evită taxa de înmatriculare, apar probleme mari când provoacă accidente rutiere.

„Este un fenomen deja faptul că firmele de asigurări bulgăreşti plătesc cu foarte mare greutate despăgubirile. Trec între 120 şi 140 de zile. În peste 80 la sută din cazuri vorbim despre plăţi incomplete”, spune Cristian Munteanu, preşedintele Asociaţiei Societăţilor de Service Auto Independente.

De partea cealaltă, şoferii susţin că este dreptul lor să îşi înmatriculeze maşinile oriunde doresc.

„O aberaţie, din moment ce suntem cetăţeni europeni, mi se pare total absurd. Totuşi este proprietate privată şi eşti cetăţean, ai drepturi, nu?”, spune un șofer.

Legea urmează să fie dezbătută săptămânile următoare, imediat după începerea sesiunii parlamentare.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
R, 16 august 2015
si cum o sa verifice de cind circula? o sa dea amenzi din 3 in 3 luni de la inmatriculare?? daca n-o folosesti o luna dupa aceea poti sa circuli 3 luni sau cum? o sa apara RCA pe 3 luni daca nu au citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.