ACTUALITATE 8 iunie 2018

Programul pentru înfrumusețarea zonelor verzi este popular și în acest an

de Covasna Media | 471 vizualizări

Asociațiile de locatari din Sfântu Gheorghe au avut posibilitatea de a depune solicitările lor pentru înfrumusețarea zonelor verzi aferente blocurilor de locuit până la 30 aprilie. Pentru ca solicitarea să fie considerată validă, a fost necesară doar depunerea unei cereri scrise cu mâna la Compartimentul de Relații cu Publicul, Informații și Registratură din cadrul Primăriei.

Asociațiile de locatari puteau solicita următoarele materiale în valoare totală de 1500 de lei/scară: bănci, puieţi pomi ornamentali, arbuşti, gard viu, flori diferite specii, seminţe gazon, gărduleţ de protecţie, pământ fertil pentru zone verzi. Contribuția proprie a solicitanților trebuie să fie 20 la sută din valoarea totală a materialelor solicitate, sarcina transportului, plantării florei, și montării gardurilor și băncilor revenind asociațiilor de proprietari.

Un total de 65 de solicitări au fost depuse în cadrul programului, printre care s-au enumerat asociații de locatari, instituții, precum și școli. Bunurile solicitate puteau fi preluate la Gospodărirea Comunală din Sfântu Gheorghe, după prezentarea dovezii de achitare a contribuțiilor proprii. Solicitarea băncilor a crescut față de anii trecuți: până în prezent 18 dintre băncile solicitate au fost preluate, iar din gardurile solicitate 366 metri au fost transportați. Locuitorii au mai solicitat peste 1600 tufișuri, 1600 flori, 130 plante perene, 130 mușcate, aproape 150 puieți și 30 cimișiri.

Solicitările puteau fi depuse în perioada ianuarie - aprilie, cele mai multe solicitări fiind depuse cu foarte puțin timp înainte de expirarea termenului și din acest motiv, în multe cazuri gardurile vii deja înflorite nu au putut fi plantate. Toamna se vor completa aceste lipsuri.

Direcția de Gospodărire Comunală îi roagă pe locuitori ca în cadrul programului din anul viitor să nu lase depunerea solicitărilor pe ultimul moment, deoarece în perioada de vegetație șansa de supraviețuire a plantelor transplantate la sfârșitul primăverii este mai mică.

Biroul de presă al Primăriei

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.