ACTUALITATE 20 martie 2012

Program pentru spații verzi

de Covasna Media | 53 vizualizări

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a hotărât că fiecare scară poate intra în program separat.

Primăria Sfântu Gheorghe demarează anul acesta un program destinat locatarilor din blocuri, care își pot petrece primăvara și vara nu doar printre pereții de beton, ci și în spațiile verzi pe care tocmai ei le vor crea. Administrația locală a acordat la cerere, și în anii trecuți, arbuști, flori sau mobilier de grădină, dar programul din acest an este diferit, mai amplu, și nu se adresează asociațiilor, ci scărilor de bloc.

Managerul orașului, Czimbalmos Kozma Csaba, a declarat că în cadrul asociațiilor se ajunge mai greu la un consens, de aceea Consiliul Local a adoptat hotărârea în așa fel încât fiecare scară să poată intra în program, separat. Șefii de scară trebuie să depună o cerere la Primărie, în care să apară și acordul președintelui asociației de locatari din zona respectivă. Pe baza acestei cereri se acordă bunuri în valoare maximă de 1.500 de lei (bănci, garduri, flori, arbuști, gazon sau pământ fertil).

Pentru ca locatarii să primească bunurile solicitate, trebuie să aibă și ei partea lor de finanțare, 20% din valoarea solicitată, adică 300 de lei dacă aplică pentru suma maximă ce poate fi acordată.

Czimbalmos Kozma Csaba atrage atenția locatarilor că în cazul în care solicită bănci, au nevoie de acordul tuturor locatarilor din scară pentru că s-au semnalat nemulțumiri din partea unor persoane care s-au plâns că pe bănci își petrec seara mai mulți tineri gălăgioși.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a alocat pentru acest scop suma de 100.000 lei, însă dacă cererea va fi mare această sumă va fi mărită în urma unei rectificări de buget.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.