ACTUALITATE 6 septembrie 2022

Program de reamenajare a spaţiilor verzi finanţat cu 1 milion de lei de Primăria Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 816 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe a lansat un program de reamenajare a spaţiilor verzi din jurul blocurilor, pentru care va aloca în acest an un milion de lei.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, planurile de reproiectare a spaţiilor verzi vor fi întocmite de arhitecţi peisagişti la solicitarea asociaţiilor de proprietari.

„Primăria municipiului Sfântu Gheorghe a lansat în acest an pentru asociaţiile de proprietari un program multianual de reamenajare a zonelor verzi, care va permite arhitecţilor peisagişti să reproiecteze zonele verzi din cartiere. Şase asociaţii de locuinţe cu 8 scări de bloc au aplicat pentru acest apel, cu intenţia de a transforma aproximativ 2.897 de metri pătraţi de spaţiu verde, iar comisia a evaluat cererile depuse. În urma discuţiilor cu asociaţiile, suprafeţele identificate pentru conversie au fost extinse şi mai mult, iar Comisia tehnică a aprobat conversia unui total de 3.023,75 mp de spaţiu verde în 9 scări de bloc din 5 asociaţii (...) Arhitecţii peisagişti au început deja să identifice şi să studieze zonele, iar următorul pas va fi elaborarea unor planuri bazate pe nevoile exprimate de locuitori, care vor fi prezentate locuitorilor în cauză. Construcţia planurilor va începe în primăvara anului viitor”, se arată într-un comunicat de presă, postat luni pe pagina de internet a Primăriei.

Printre solicitările asociaţiilor de proprietari s-au numărat crearea de zone de odihnă şi relaxare cu plante căţărătoare, bănci cu umbrare, dotarea spaţiilor cu echipamente de irigaţii şi spaţii pentru depozitarea bicicletelor.

„Scopul programului este de a creşte numărul şi estetica spaţiilor verzi dintre blocuri, îmbunătăţind astfel confortul locuitorilor (...) Bugetul programului pentru acest an este de 1 milion de lei. Asociaţiile de proprietari vor trebui să suporte costurile de întreţinere şi de conservare a spaţiilor verzi”, se mai arată în comunicat.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.