ACTUALITATE 1 iunie 2009

Program „After School” pentru copii nevoiaşi

de Covasna Media | 663 vizualizări
12 elevi din Sfântu-Gheorghe, provenind din familii fără posibilităţi financiare, sunt cuprinşi într-un proiect prin care învaţă şi iau masa gratuit, după ore

Asociaţia „Aşezământul Social Sfântul Nicolae“ din Sfântu-Gheorghe şi-a propus să vină în sprijinul familiilor nevoiaşe din oraş prin realizarea unor cursuri „After School“ pentru elevi provenind din familii fără posibilităţi financiare. Programul se derulează pe durata anului şcolar, timp în care, zi de zi, timp de 3 ore după orele de curs, 12 şcolari din clasele I – VII provenind din mai multe şcoli din oraş beneficiază

12 elevi din Sfântu-Gheorghe, provenind din familii fără posibilităţi financiare, sunt cuprinşi într-un proiect prin care învaţă şi iau masa gratuit, după ore

Asociaţia „Aşezământul Social Sfântul Nicolae“ din Sfântu-Gheorghe şi-a propus să vină în sprijinul familiilor nevoiaşe din oraş prin realizarea unor cursuri „After School“ pentru elevi provenind din familii fără posibilităţi financiare.

Programul se derulează pe durata anului şcolar, timp în care, zi de zi, timp de 3 ore după orele de curs, 12 şcolari din clasele I – VII provenind din mai multe şcoli din oraş beneficiază gratuit de o masă şi de supraveghere specializată pentru efectuarea temelor.

Totul se întâmplă într-o sală de curs pusă la dispoziţie de Colegiul Naţional Mihai Viteazul (CNMV) şi sub îndrumarea a trei profesori voluntari – Adina Andolescu, Monica Blaj şi Romeo Negrea. Potrivit liderului de proiect Monica Blaj, prin programul „After School” cei 12 elevi selectaţi servesc masa, îşi fac temele, sunt implicaţi în programe recreativ-educative, jocuri interactive, au acces la o sală IT unde alţi elevi îi introduc în ABC-ul calculatorului sau vizionează filme pentru copii.

„Între aceşti copii cu sufletul curat s-a închegat o strânsă relaţie de prietenie şi ajutor reciproc. De câte ori ne adunăm în sala de clasă ne simţim ca o mică familie în care tronează dragostea şi liniştea sufletească. Printre ei sunt copii care au lacune la diferite materii. Aceştia sunt ajutaţi de către profesorii noştri supravegetori să-şi îndrepte situaţia şcolară la materia respectivă. În mod iminent, pe parcursul derulării acestui proiect am întâlnit şi probleme, dar de fiecare dată când privim în ochii acestor copii şi vedem bucuria şi satisfacţia lor, problemele dispar. Şi aceasta este motivaţia fiecăruia dintre cei implicaţi în acest proiect deosebit”, a mai spus Monica Blaj.

Cei 12 copii au fost aleşi din baza de date a Parohiei Ortodoxe, fiind selectaţi în primă fază elevii cu rezultate bune la învăţătură însă fără posibilităţi, dar nu numai. Pe viitor se doreşte extinderea acestui program derulat în parteneriat cu Parohia Ortodoxă nr. 1 - finanţatorul acestui proiect, reprezentat de preotul Sebastian Pârvu, şi Colegiul Naţional Mihai Viteazul, prin directorul adjunct Rădiţa Palela.

„Sunt mulţi doritori, ne sună din aceste familii că vor să fie cuprinşi copiii lor în program, dar deocamdată atât putem. Pe viitor intenţia noastră este să se extindă, iar din luna septembrie vom relua programul”, a mai precizat liderul de proiect Monica Blaj. Ea a mai completat că oricine doreşte să ajute aceşti copii cu suport profesional sau material este binevenit.

Ana Sidon

Teme articol: After School
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.