ACTUALITATE 30 septembrie 2015

Prognoza meteo. Vremea se încălzeşte în weekend

de Covasna Media | 137 vizualizări

Joi, vremea va fi în general frumoasă, cu cer variabil; va fi rece dimineaţa şi noaptea, când izolat se va semnala ceaţă, dar valorile termice diurne vor marca o creştere uşoară. La nivelul întregii ţări, se vor înregistra temperaturi maxime între 12 grade în estul Transilvaniei şi în Moldova şi 20 de grade Oltenia şi Banat.

Vineri, vremea va deveni predominant frumoasă, iar ziua va fi mai caldă decât cele precedente în toată ţara. În schimb dimineaţa este răcoare, pentru că în zonele depresionare în zori se vor înregistra chiar 0 grade, dar spre amiază, în condiţiile în care soarele va fi generos, temperaturile vor marca un salt destul de important şi vor ajunge la 17 grade în est, centru şi nord până la 22 de grade în vest şi sud-vest. Tot dimineaţa îşi face apariţia ceaţa, pe arii restrânse în Transilvania şi în Oltenia şi izolat în celelalte regiuni.

Sâmbătă, vremea va fi frumoasă şi va deveni uşor mai caldă decât în mod normal la această dată în majoritatea zonelor, dar dimineaţa este în continuare răcoare în toate regiunile şi pe arii restrânse apare ceaţa. Ulterior, cerul va fi mai mult senin, iar vântul nu mai are excese. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 grade în Delta Dunării şi 24 de grade vest şi sud.

Vom încheia această săptămână cu vreme frumoasă şi din ce în ce mai caldă, iar singurul fenomen ce ne atrage atenţia este ceaţa, prezentă mai ales în orele dimineţilor prin zonele mai joase de relief. Dar spre prânz aceasta se risipeşte şi lasă loc soarelui generos ce aduce temperaturile maxime între 20 şi 25 de grade. Meteorologii ne anunţă că şi la începutul săptămânii viitoare vremea va fi în general frumoasă şi fără salturi semnificative ale valorilor termice.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.