ACTUALITATE 6 aprilie 2015

Prognoza meteo. Soarele apare pe cer abia de joi

de Covasna Media | 188 vizualizări

Vremea rece şi închisă va continua să ne mai dea bătăi de cap câteva zile, pentru ca de joi încolo, inclusiv de Paşte, să avem parte de o vreme frumoasă şi caldă.

Marţi, înnorările persistă în est şi în sud-est, unde mai plouă, dar trecător se pot semnala lapoviţe sau chiar ninsori slabe. În estul Munteniei, în Dobrogea şi în sudul Moldovei cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp. În zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali local va mai ninge, iar temporar, mai ales pe creste, ninsoarea va fi viscolită. În jumătatea vestică a ţării mai plouă izolat şi treptat sunt şanse să se arate soarele printre nori. Vântul suflă încă destul de tare, mai ales în est şi în sud-est, unde rafalele pot depăşi 50..60 km pe oră. Va fi în continuare rece pentru data din calendar, chiar deosebit de rece în jumătatea estică. Maximele pleacă de la doar 3 grade în est şi ajung la cel mult 13 grade în sud-vest.

Miercuri, deşi temperaturile cresc în regiunile extracarpatice, vremea rămâne mai rece decât în mod normal la această dată în toate zonele ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorari şi ceva ploi slabe, în primele ore, în est şi precipitaţii mixte în nord-vest şi bineînţeles la munte. Izolat, dimineaţa vor fi condiţii de formare a brumei. Vântul mai are răbufniri în est şi în sud-est, iar maximele vor fi între 6 grade în estul Transilvaniei şi 15 grade în sud-vestul extrem. 

Pentru joi, meteorologii prognozează, în sfârşit, vreme predominant frumoasă şi în încălzire uşoară. Cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorări la începutul zilei doar în extremitatea sudică. Izolat, dimineaţa va fi brumă. Vântul mai are intensificari uşoare intensificări în sud-est. Temperaturile maxime vor fi între 8 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 17 grade în Dealurile Banatului.

Vineri, vremea va fi frumoasă şi continuă să se încălzescă, astfel încât maximele vor fi în limitele normale ale perioadei, adică între 11 şi 19 grade, aşa că singurele fenomene demne de semnalat sunt bruma sau ceaţa matinale, care se formează doar izolat.

Sâmbătă, dar şi în zilele de Paşte temperaturile continuă să crească şi vremea devine caldă pentru această perioadă, iar şansele de precipitaţii sunt mici.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.