ACTUALITATE 6 ianuarie 2016

Prognoza meteo pe trei zile: De vineri, temperaturi mai mari decât cele normale pentru această perioadă

de Covasna Media | 100 vizualizări

Joi, vremea va fi în general închisă, iar valorile termice se vor situa în jurul celor caracteristice acestei perioade. Se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a teritoriului. Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie în sud-est, ninsori în nordul şi centrul Moldovei şi în zonele montane şi submontane şi mixte în celelalte regiuni. Pe arii restrânse, cu precădere în orele dimineţii, vor mai fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în est şi în sud. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 gade in nordul Moldovei şi 6 grade pe litoral.

Vineri, valorile termice diurne vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a ţării. În cursul zilei, cerul va fi temporar noros, însă doar izolat vor fi precipitaţii slabe, mai ales sub formă de ninsoare, în regiunile nord-vestice şi la munte. Noaptea, înnorările se vor accentua în cea mai mare parte a ţării şi pe arii restrânse, în centru vor fi precipitaţii mixte, iar în nord şi la munte va ninge. Izolat se va produce polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, unde trecător va spulbera zăpada. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 grade in nord şi centru şi 8 grade în sud-vest. În zonele joase de relief izolat se va semnala ceaţă.

Sâmbătă, valorile termice diurne vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile vestice şi centrale, precum şi în zonele de deal şi de munte. Cerul va fi mai mult noros în vestul, nordul şi parţial în centrul ţării, iar în rest, înnorările vor fi temporare. Local se vor semnala precipitaţii, predominant sub formă de ninsoare la munte, mixte în nord şi centru şi mai ales ploi în vest. Izolat se va produce polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe crestele montane, dar temporar şi în vest. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 grad in regiunile extracarpatice şi 11 grade in sudul Banatului. În zonele joase de relief, dimineaţa şi noaptea, local se va semnala ceaţă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.