ACTUALITATE 28 octombrie 2015

Prognoza meteo. Cum va fi vremea în următoarele zile

de Covasna Media | 100 vizualizări

Vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice se vor menţine uşor peste cele obişnuite în cele mai multe regiuni. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară şi noaptea, când vor fi şi condiţii de ceaţă.

Joi, vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice se vor menţine uşor peste cele obişnuite în vest, în nord-vest şi în centru. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului şi pe crestele Carpaţilor Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 grade în nordul Moldovei şi 18 grade în Maramureş şi Dealurile de Vest. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief, pe arii restrânse va fi ceaţă, iar spre sfârşitul intervalului izolat se va produce brumă, în special în zonele depresionare din nord şi din centru.

Vineri, deşi valorile termice vor fi în scădere uşoară în majoritatea regiunilor, vremea va fi apropiată de mediile climatologice ale perioadei în vestul, nord-vestul şi centrul ţării. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în zona litoralului şi în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 grade în nordul Moldovei şi 17 grade în Maramureş, posibil şi în Dealurile de Vest. Pe spaţii mici, în zonele joase de relief, se va semnala ceaţă.

Sâmbătă, valorile termice diurne vor continua să caracterizeze o vreme normală din punct de vedere termic pentru această dată din an în regiunile intracarpatice şi chiar caldă în nord-vest, dar în restul teritoriului acestea se vor situa sub cele obişnuite în ultima zi de octombrie, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 8...9 grade în estul Transilvaniei şi Delta Dunării şi 17 grade în Maramureş. Noaptea va fi rece în toate zonele cu minime preponderent negative, cuprinse între -10 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 7...8 grade în Dealurile de Vest. Local se va forma brumă şi pe arii restrânse, mai ales dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.