ACTUALITATE 11 iunie 2015

Prognoza meteo. Canicula pune stăpânire pe ţară

de Covasna Media | 119 vizualizări

Meteorologii anunţă pentru zilele care urmează temperaturi ridicate, de peste 35 de grade la umbră. Ploile vor mai răcori atmosfera însă vor fi de scurtă durată.

Vineri aşteptăm o vreme călduroasă în orele amiezii în cea mai mare parte a ţării. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 de grade în depresiuni, pe litoral şi în nordul Moldovei şi 34 de grade izolat în Câmpia de Vest. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în zona montană, unde, îndeosebi după-amiaza şi la începutul nopţii, local vor fi averse şi descărcări electrice. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse. Izolat vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor.

Sâmbătă după-amiaza se instalează canicula, local în vestul şi sud-vestul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27...28 de grade pe litoral şi în depresiuni şi 35 de grade, la umbră, la 2 m deasupra pământului în Câmpia de Vest şi în Lunca Dunării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate îndeosebi după-amiaza şi în prima parte a nopţii, când se vor semnala averse, însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului local la munte şi în regiunile vestice şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Izolat vor fi condiţii de grindină.

Canicula se extinde, duminică, în toate zonele de câmpie, dar mai cu seama în cele vestice. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales după-amiaza şi seara, când se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, local în zonele de deal şi munte şi pe spaţii restrânse în rest. Izolat vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime vor pleca de la 26 de grade in sudul litoralului şi vor atinge 36 de grade în vest, nord-vest şi în partea de sud a teritoriului.

Valorile termice vor caracteriza o vreme călduroasă, caniculară după-amiaza în zonele joase de relief şi pe parcursul zilei de luni, când se vor înregistra temperaturi maxime între 26 şi 36 de grade. Dar nu lipsesc, aversele cu tunete, fulgere şi rafale de vânt, local la deal şi munte, precum şi în nord-vest şi doar pe spaţii restrânse în restul teritoriului. Începând de marţi, vremea se va răci şi furtunile se vor extinse în toate regiunile.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.