ACTUALITATE 11 august 2015

Prognoza meteo. Canicula persistă şi în zilele următoare

de Covasna Media | 164 vizualizări

Pentru următoarele trei zile, meteorologii anunţă vreme caniculară, cu maxime de până la 39 de grade Celsius.

Miercuri, vremea va fi caniculară în a doua parte a zilei în majoritatea zonelor, iar disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând a depăşi local pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare şi izolat averse şi descărcări electrice în regiunile centrale, estice, sud-estice şi la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări, ziua, în sud-estul ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 de grade pe litoral şi 38 de grade în vest.

Joi, vremea caniculară şi disconfortul termic vor persista în vestul, în sudul teritoriului şi pe arii restrânse în celelalte regiuni, astfel că, la nivelul întregii ţări, se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 30 de grade pe litoral şi în depresiuni şi 38 de grade în vest şi sud şi 39 de grade în Banat. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare în jumătatea de est a ţării, unde pe arii restrânse vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va avea unele intensificări, ziua, în regiunile sud-estice şi va sufla în general slab în rest.

Vineri, vremea va fi caniculară în majoritatea zonelor ţării, temperaturile maxime urmând a se încadra între 30 de grade în estul Transilvaniei şi pe litoral şi 38 de grade în vest. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare în zona montană şi în regiunile estice, unde pe arii restrânse vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat.

În weekend, vremea se va menţine caniculară, pentru ca la începutul săptămânii viitoare valorile termice vor scădea uşor, maximele termice urmând a se încadra în general între 31 şi 38 de grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în vest, sud-vest, precum şi în zonele montane.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.