ACTUALITATE 7 mai 2010

Procurorul Kiss rămâne în arest

de Covasna Media | 1023 vizualizări
El va executa trei ani de închisoare, au decis ieri magistraţii de la Înalta Curte Fostul șef al secției penale a Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna, Kiss Alexandru, rămâne în arest și va executa o pedeapsă de trei ani de închisoare, pentru luare de mită. Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins ieri atât recursul lui Kiss, cât și al DNA, care contestase pedeapsa de trei ani cu închisoare ca fiind prea mică, și a decis că el va rămâne 3 ani după gratii. Tot ieri, judecătorii

El va executa trei ani de închisoare, au decis ieri magistraţii de la Înalta Curte

Fostul șef al secției penale a Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna, Kiss Alexandru, rămâne în arest și va executa o pedeapsă de trei ani de închisoare, pentru luare de mită.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins ieri atât recursul lui Kiss, cât și al DNA, care contestase pedeapsa de trei ani cu închisoare ca fiind prea mică, și a decis că el va rămâne 3 ani după gratii.

Tot ieri, judecătorii instanței supreme au decis reducerea din pedeapsă a perioadei petrecute în arest preventiv, respectiv 19 decembrie 2009 - 6 mai 2010.

Procurorul a fost în arest preventiv la Arestul din Sfântu-Gheorghe încă din luna decembrie a anului trecut, după ce a fost prins în flagrant de anchetatorii DNA Braşov în timp ce primea de la Szekely Karoly, inculpat în dosarul permiselor, suma de 2.000 de lei reprezentând jumătate din suma totală pretinsă de procurora pentru a-i înapoia nişte săbii.

Între timp, Kiss a înaintat Consiliului Superior al Magistraturii şi o solicitare de pensionare, care i-a fost acceptată şi care a fost aprobată prin ordonanță prezidențială. Kiss Alexandru era şeful secției de Urmăriri Penale din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna. După ce a fost arestat preventiv pentru luare de mită el a fost suspendat din funcția de procuror şi implicit de şef al secției respective. În locul său a fost numit prin delegație, pentru 6 luni, procurorul Ioan Ciucu.

Kiss are 50 de ani şi o vechime în magistratură de mai bine de 27 de ani, din care peste 24 în funcția de procuror.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
Janos Iuhas, 28 iunie 2010
Da, corect. Il vor duce undeva, poate si mai departe.
anonim, 28 iunie 2010
pai da...am inteles ca a stat in arest in Sfantu Gheorghe la ipeje pana la condamnare... dar acum este condamnat la 3 ani... si ma gandeam unde l-au trimis...? la Miercurea Ciuc?
Janos Iuhas, 27 iunie 2010
Arestul nu se face la penitenciar, acolo condamnarile. Arest se face la ipeje. maxim 90 zile cred.
anonim, 26 iunie 2010
Unde isi ispaseste pedeapsa domnul Kiss Alexandru? La care penitenciar din regiune? La Miercurea Ciuc? Cine imi poate raspunde... Va multumesc!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.