ACTUALITATE 4 noiembrie 2020

Problema gropilor din asfalt de pe strada Fabricii încă nu și-a găsit rezolvarea

de Daniela Luca | 815 vizualizări

Apa de ploaie este aruncată în continuare pe fațada unei case 

Bucata de asfalt promisă n-a ajuns în fața locuinței de pe strada Fabricii din reședința de județ nici după aproape o lună de așteptare, cu toate că problema este foarte urgentă, spun proprietarii. Apa care se adună în gropi este aruncată de roțile mașinilor care circulă în zonă direct pe fațada casei, renovată în urmă cu un an. Problema a ajuns luna trecută la autoritățile locale, care au promis că vor pune în aplicare soluțiile de moment identificate. Marți am primit un nou termen – „mâine”. 

Proprietara casei spune că problema nu s-a rezolvat. Ba mai mult, fațada casei arată și mai rău, iar jaluzelele sunt îmbibate cu apă, pentru că ploile aproape că nu s-au oprit în ultima vreme. 

„De la prima casă e dezastru numai că la mine e mai grav, pentru că e chiar prima de care se lovește apa. Într-adevăr, e dezastru peste tot, dar aici casa e chiar la drum. Nu știu când o să vină și când vor face. Eu las mașina în fața porții când vin de la serviciu, iar dimineața când plec deja apa e deasupra jaluzelelor. După ce le-am semnalat, au avut o săptămână de vreme frumoasă în care se putea face ceva. Chiar am crezut că o să vină să facă, dar nu s-a întâmplat nimic de atunci. Toată umezeala o să intre în interior, deja mi-e frică de mucegai. Am așteptat, le-am dat timp, i-am rugat și frumos, dar deja nu mai știu ce să fac”,  ne-a spus proprietara, Komsa Katalin Lidia. 

Administratorul public al orașului, Czimbalmos Csaba ne-a declarat, din nou, că situația va fi remediată în cel mai scurt timp. Soluția finală va veni abia peste un an, când strada va intra în reabilitare, spune el. 

„Ieri am avut o discuție cu firma noastră care a peticit o dată și am încercat să cădem de acord și să vedem ce vor face săptămâna asta în momentul în care vremea permite ca să scape proprietarii de problema asta în timpul iernii, pentru că anul viitor sperăm că se modernizează strada, dar și până atunci trebuie făcut ceva. S-au făcut măsurători topografice ca să se determine de unde până unde ar trebui să se intervină ca apa să nu băltească. Sperăm să salvăm situația. Au fost zile în care mi-au spus că n-au putut că facă rost de asfalt, pentru că firma noastră nu fabrică asfalt, ci cumpără. Acum nu se pune problema, poate să cumpere asfalt în orice zi, numai că vremea asta ploioasă nu permite să se facă lucrările. Se va pregăti suprafața, se va decapa o suprafață de 5-6 centimetri ca să se poată așterne un strat de asfalt mai gros care să țină. Adevărata soluție va fi însă modernizarea”, ne-a spus Czimbalmos Csaba. 

Reprezentantul societății primăriei SEPSI ÚT-ÉPÍTŐ S.R.L., Dumitru Robert Marius, ne-a declarat că problema și-ar putea găsi rezolvarea săptămâna asta, însă totul depinde de vreme. 

„Mâine se vor efectua niște plombări și se va lucra cu asfalt, deci o remediere se va face mâine și acolo, pe strada Fabricii, dacă nu o să plouă, bineînțeles”, ne-a declarat Dumitru Robert Marius. 

Administratorul orașului ne-a explicat luna trecută că acesta nu este singurul caz în care casele sunt stropite cu apa pluvială adunată în gropile din asfalt. În reședința de județ mai sunt câțiva locuitori care au semnalat că se confruntă cu asemenea situații, chiar și pe străzi cu asfalt nou. În cazul acestora însă, firma care a executat lucrarea este obligată să remedieze problema.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.