ACTUALITATE 1 aprilie 2009

Priorităţi pentru Întorsura Buzăului

de Covasna Media | 240 vizualizări
„Prioritatea zero“ a autorităţilor din oraş este extinderea reţelei de apă

Autorităţile locale din oraşul Întorsura Buzăului au stabilit priorităţile pentru anul acesta, din bugetul de 13,1 milioane de lei stabilit pentru acest an. Primarul Leca Băncilă a precizat că din totalul sumei, 60% îl reprezintă salariile care revin învăţământului, iar la capitolul investiţii fondul planificat pentru anul acesta este de 1,5 milioane de lei, (aproximativ 12-13% din buget). „Prioritatea zero pentru noi este extinderea reţelei de apă. Vom face tot efortul să introducem

„Prioritatea zero“ a autorităţilor din oraş este extinderea reţelei de apă

Autorităţile locale din oraşul Întorsura Buzăului au stabilit priorităţile pentru anul acesta, din bugetul de 13,1 milioane de lei stabilit pentru acest an. Primarul Leca Băncilă a precizat că din totalul sumei, 60% îl reprezintă salariile care revin învăţământului, iar la capitolul investiţii fondul planificat pentru anul acesta este de 1,5 milioane de lei, (aproximativ 12-13% din buget).

„Prioritatea zero pentru noi este extinderea reţelei de apă. Vom face tot efortul să introducem apa la romi, pe o distanţă de 5,5 km, şi astfel rezolvăm problema apei. Prioritatea numărul unu este refacerea Pieţei din oraş, pentru care se alocă 400.000 de lei“, a afirmat primarul Leca Băncilă.

Tot în planurile pe acest an din Întorsura Buzăului intră şi reabilitarea termică a unui bloc în care sunt cuprinse 98 de apartamente, iar pentru a accesa banii din fonduri guvernamentale trebuie înfiinţată o Asociaţie de proprietari, în numele căreia să fie depus proiectul. Din bugetul local se vor asigura 200.000 de lei pentru sprijinirea acestui proiect. Un alt proiect se referă la colectarea selectivă a deşeurilor, care va fi demarat în data de 30 aprilie.

Oraşul este cuprins şi în programul de alimentare cu apă şi canalizare care va fi implementat în judeţ, în Întorsura fiind vorba despre 36 de km de apă şi canalizare şi 18 milioane de euro investiţie.

Promisiuni pentru pod

O altă lucrare importantă pentru Întorsura Buzăului ar fi refacerea podului peste râul Buzău, care a fost afectat de ape şi nu prezintă siguranţă pentru trecători.

Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a afirmat recent că a făcut demersuri la Ministerul Administraţiei şi Internelor privind o hotărâre de Guvern prin care să se aloce bani pentru repararea podului din Întorsura Buzăului.

„Sunt vreo 28 de gospodării izolate şi considerăm că e un caz urgent, oraşul are foarte puţine resurse, din fondurile pentru cheltuieli distribuite prin Consiliul Judeţean nu a primit decât jumătate din fondurile de anul trecut, s-a motivat că anul trecut au primit bani prin Hotărâre de Guvern, dar nu e o motivaţie corectă, multe alte localităţi au primit“, a afirmat Grama.

Potrivit acestuia, autorităţile din Întorsura ar avea nevoie de aproximativ 2,5 milioane de lei pentru a reconstrui podul ce leagă un cartier cu 28 de case şi zona de teren sportiv, loc de agrement unde se ţin Ciobănaşul şi diverse manifestări. În prezent oamenii trebuie să ocolească prin alte părţi sau prin vadul râului.

Ana Sidon

Teme articol: lucrari planuri prioritati
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.