ACTUALITATE 3 iunie 2013

Prinţul Charles a discutat cu autorităţile din Covasna despre dezvoltarea zonei şi produsele locale

de Mediafax | 477 vizualizări

Prinţul Charles, care s-a aflat într-o vizită privată în Transilvania, s-a întâlnit duminică seară, în satul Valea Zălanului, cu autorităţile locale din judeţul Covasna, cu care au discutat, printre altele, despre dezvoltarea zonei şi despre produse locale.

La întâlnirea cu Prinţul Charles au participat, printre alţii, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Nagy József, primarul comunei Malnaş, Kasleder József, şi primarul oraşului Baraolt, Lázár-Kiss Barna.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Nagy József, a declarat că moştenitorul coroanei Marii Britanii s-a arătat interesat de proiectele de dezvoltare, subliniind importanţa conservării specificului zonei.

„Era încântat de caşcavalul tradiţional produs de un producător din Mereni. De asemenea, s-a arătat interesat de lucrările de dezvoltare, menţionând importanţa conservării specificului zonei”, a spus Nagy.

Autorităţile covăsnene i-au dăruit Prinţului Charles un baston cioplit din lemn, un album al Bienalei de Artă Fotografică din Ţinutul Secuiesc şi o carte în limba engleză despre judeţul Covasna.

La rândul său, primarul comunei Malnaş, Kasleder József, a declarat că la întâlnire a vorbit cu Prinţul Charles despre satul Valea Zălanului, unde moştenitorul coroanei britanice deţine mai multe proprietăţi, precum şi despre probleme sociale şi despre posibilităţile de promovare a producătorilor locali.

Luni după-amiază, Prinţul Charles a fost primit la Palatul Victoria de către premierul Victor Ponta, apoi a mers la Cotroceni, unde a fost primit de către preşedintele Traian Băsescu.

Prinţul Charles a sosit în România joi, la Târgu Mureş, de unde a mers la Micloşoara, în Covasna, la domeniul contelui Kálnoky Tibor, unde a fost găzduit în noaptea de joi spre vineri. Moştenitorul coroanei Marii Britanii a mers apoi la Valea Zălanului, din comuna Malnaş, unde a înnoptat la una dintre proprietăţile sale. Prinţul Charles are patru case în satul covăsnean Valea Zălanului, ultima cumpărată în primăvara acestui an, potrivit primarului din comuna Malnaş, Kasleder József.

Vineri, Prinţul Charles a vizitat localitatea mureşeană Archita, discutând cu şeful Consiliului Judeţean Mureş şi cu personalităţi medicale despre inventarierea şi păstrarea patrimoniului transilvănean, respectiv despre înfiinţarea unei clinici în zonă.

Moştenitorul coroanei Marii Britanii a fost în Transilvania de mai multe ori în ultimii ani, în vizite private, în judeţele Mureş, Covasna, Harghita şi Braşov.

Ultima vizită a Prinţului Charles în România a avut loc în iunie anul trecut, când a mers în localităţile Apold, Daia şi Saschiz. La Saschiz, moştenitorul coroanei britanice a mers la un punct de procesare legume – fructe, iar în localitatea Daia a vizitat o plantaţie de flori a unei fundaţii specializate în biodiversitate.

Tot atunci, Prinţul Charles a avut o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.