ACTUALITATE 17 ianuarie 2020

Prinși la furat de energie electrică

de Covasna Media | 1245 vizualizări

Un „blocatar” din Sfântu Gheorghe este acum cercetat pentru distrugere și furt

La data de 14.01.2020, în jurul orelor 16:00 Poliția Municipiului Sfântu Gheorghe, a fost sesizată cu privire la faptul că o persoană ce locuiește într-un  bloc din municipiu s-a branșat ilegal la rețeaua de furnizare a energiei electrice.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului și cu sprijinul unor reprezentanți ai  companiei de furnizare a energiei electrice au constatat faptul că un bărbat în vârstă de 39 ani, întrucât i s-a sistat furnizarea de energie electrică, a rupt sigiliul de la contorul electric și s-a branșat ilegal la rețeaua de furnizare a energiei electrice alimentând instalația electrică a apartamentului.   

Persoana în cauză are antecedente penale.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt și ruperea de sigilii.         

Polițiștii au fost sesizați la data de 15.01.2020, în jurul orelor 18:00 cu privire la faptul că același bărbat s-a branșat, din nou, în mod ilegal la rețeaua de furnizare a energiei electrice.

 Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe împreună cu o echipă din cadrul companiei furnizoare de energie electrică s-au deplasat la fața locului, constatând faptul că un bărbatul a rupt sistemul de închidere al panoului electric de pe casa scării și s-a racordat, din nou, la rețea pentru a alimenta instalația electrică a locuinței.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere și furt.

Vă informăm asupra faptului că sustragerea de energie electrică este considerată furt sub incidența Codului Penal, iar executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracţiune conform prevederilor art. 92 alin (3) din Legea energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123 din 10 iulie 2012.

Totodată, conform actului normativ sus-menționat: deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice constituie infracţiune.

În opinia specialiștilor, sustragerea energiei electrice din reţeaua de joasa tensiune reprezintă un risc atât pentru cei care se racordează în mod ilegal, cât şi pentru consumatorii din vecinătate. 

Orice intervenţie neautorizată, precum şi utilizarea unor instalaţii improvizate, pot genera oricând accidente grave sau incendii, ducând la pierderi de vieţi omeneşti şi daune materiale semnificative. 

Totodată, consumul fraudulos de energie influenţează calitatea serviciilor, determină variaţii de tensiune şi întreruperi ale alimentării cu energie electrică, provocând astfel disconfort pentru persoanele care consumă energie electrică având contracte încheiate de furnizare a energiei electrice şi respectând prevederile legale în vigoare.

Vă adresăm rugămintea ca, în cazul în care aveți informații despre săvârșirea unor astfel de infracțiuni, să sesizați fapta prin apel la 112 sau la cea mai apropiată unitate de poliție.

(Compartimentul Relații Publice IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.