ACTUALITATE 6 iulie 2009

Primul Centru de Urgenţă pentru Copiii Străzii

de Covasna Media | 587 vizualizări
Clădirea va fi construită pe strada Borviz şi va fi la standarde europene

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) construieşte primul Centru de Urgenţă pentru Copiii Străzii din judeţul Covasna, pe strada Borviz, spre Şugaş Băi. Clădirea va fi ridicată pe un teren oferit în concesiune în mod gratuit de către Primărie, pe o durată de 49 de ani, şi va găzdui pe diferite perioade mai mulţi copii care îşi petrec timpul pe străzi.

Clădirea va fi construită pe strada Borviz şi va fi la standarde europene

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) construieşte primul Centru de Urgenţă pentru Copiii Străzii din judeţul Covasna, pe strada Borviz, spre Şugaş Băi.

Clădirea va fi ridicată pe un teren oferit în concesiune în mod gratuit de către Primărie, pe o durată de 49 de ani, şi va găzdui pe diferite perioade mai mulţi copii care îşi petrec timpul pe străzi.

Directorul adjunct al DGPC Covasna, Szasz Katalin, spune că în judeţ nu există deocamdată o statistică direct pe categoria „copiii străzii”, cum este în oraşele mai mari şi cu un fenomen mai acut de acest gen, ci este vorba despre copii care vin din locaţii ca Orko, Hetea, Vâlcele, care stau pe străzi, sunt nesupravegheaţi sau sunt găsiţi la cerşit. „Avem într-un Centru 8 copii aduşi de Poliţie, care au fost găsiţi nesupravegheaţi în stradă, mai ştim câţiva care periodic sunt la cerşit. În colaborare cu Poliţia vor avea loc şi acţiuni de lucru lunare pentru depistarea copiilor străzii”, a precizat directorul adjunct al DGPC.

În noul Centru, specialiştii vor vedea care este starea copiilor, dacă pot fi integraţi, iar în colaborare cu Poliţia se va verifica dacă sunt trimişi la cerşit, caz în care părinţii sunt amendaţi. Centrul de Urgenţă va fi unul la standarde europene, dotat cu cameră de izolare pentru copiii aduşi cu vreo boală transmisibilă, cameră pentru asistenţă medicală, 6 dormitoare – 3 cu două locuri şi 3 cu trei locuri, grupuri sanitare, bucătărie, vestiare pentru angajaţi şi aşa mai departe.

Valoarea totală a proiectului este de 316.702 lei, fără TVA, cu finanţare de la Banca de Dezvoltare, prin Autoritatea Naţională de Protecţie a Copilului, iar contribuţia proprie se ridică la 21%. Lucrările sunt programate să înceapă în luna martie anul viitor şi totul trebuie finalizat până în 2011.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.