ACTUALITATE 27 februarie 2020

Primul caz de coronavirus confirmat în România - un tânăr de 25 de ani, din Gorj

de Covasna Media | 1407 vizualizări

Bărbatul este asimptomatic şi va fi adus la Bucureşti pentru tratament

Primul caz de coronavirus a fost confirmat în România, la o persoană din Gorj din grupul care are legătură cu italianul diagnosticat deja la Rimini şi care s-a aflat pentru câteva zile în ţară. Ministrul Sănătăţii, Victor Costache a declarat că bărbatul este asimptomatic, iar secretarul de stat Raed Arafat a precizat că urmează să fie adus la Spitalul ”Matei Balş” din Capitală.

Alte 7 persoane care locuiau aceeaşi casă vor rămâne la domiciliu şi nu vor putea părăsi locuinţa. Bărbatul a intrat în contact direct cu cetăţeanul italian. El este din satul Dobrana, are 25 de ani şi lucra la o firmă a italianului.

”Suntem în măsură să vă anunţăm că în urma testării persoanelor din judeţul Gorj, avem primul caz de infectare cu COVID 19. Bărbatul este dintr-o localitate din judeţul Gorj. Starea bărbatului este bună, nu manifestă simptome şi nu trebuie să ne alarmăm. Mai avem 33 de teste din acea zonă”, a anunţat, miercuri seară, Victor Costache.

Acesta a precizat că bărbatul va fi trasnsportat la Bucureşti.

La rândul său, şeful DSU Raed Arafat a precizat că în casa în care locuieşte bărbatul mai sunt şapte persoane, dar testele acestora sunt negative.

Toate persoanele respective au fost însă izolate la domiciliu şi sunt sub pază. Li se asigură tot ce au nevoie, dar nu au voie să iasă din casă.

”Să nu o luaţi că sunt puşi şi sub sechestru. Este şi o protecţie pentru ei. Rămân acasă, vecinii trebuie să înţeleagă că nu au cum să-i afecteze”, a spus Arafat.

Acesta a refuzat să precizeze vârsta pacientului şi dacă mai suferă de alte boli, dar a menţionat că a intrat în contact direct cu cetăţeanul italian. 

Conform primarului comunei Prigoria, de care aparţine satul în care locuieşte tânărul, Iuliana Iliescu, bărbatul este angajat la o firmă la care cetăţeanul italian este patron.

Primarul a explicat la Antena 3 că tănărul locuia cu părinţii şi cu bunicii. De asemenea, conform edilului, prietena tânărului este şi ea izolată, dar la Târgu Jiu.

De asemenea, Iuliana Iliescu a precizat că bărbatul a participat recent, alături de alte persoane din sat, la o petrecere.

Ministrul Victor Costache a precizat că bărbatul la care s-a confirmat infectarea cu coronavrus a fost la vănătoare cu italianul confirmat la Rimini şi a fost izolat de două zile la domiciliu. 

”Este transportat în condiţii de maximă siguranţă şi va fi sptalizat în unitatea de maximă siguranţă din România”, a mai spus Costache. 

Pacientul va ajunge la Bucureşti în următoarele patru-cinci ore, iar autorităţile vor face o anchetă epidemiologică extinsă în zonă pentru a determina toate persoanele cu care a intrat în contact. 

Ministrul Sănătăţii şi şeful DSU au precizat că pacientul poate deveni simptomatic, întrucât nu se poate precizat evoluţia ulterioară a cazului. 

Cei doi au făcut din nou apel la calm. 

”Rolul nostru este pentru limitarea răspândirii. Încercăm să găsim toţi contacţii”, a mai spus Raed Arafat. 

News.ro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.