ACTUALITATE 4 ianuarie 2018

Primii copii ai anului născuți în județul Covasna

de Observatorul de Covasna | 2388 vizualizări

Primul copil născut în 2018, în judeţul Covasna, este o fetiţă. Hamar Regina a venit pe lume la Spitalul Județean de Urgență Fogolyán Kristóf pe cale naturală, sănătoasă, ca al treilea copil în familie, cu o greutate de 2.900 grame și lungime de 53 de cm. Mama spune că s-a inspirat dintr-o călătorie în străinătate când a ales pentru ea acest nume.

În primele două zile ale anului 2018 s-au născut patru copii în reședința de județ. Din statisticile spitalului reiese că în anul care tocmai trecut au fost înregistrate 1.063 de nașteri, doar cu 7 mai puține decât în 2016.

Conform datelor comunicate de Direcția Județeană de Statistică (DJS), în intervalul 1 ianuarie - 31 octombrie 2017 majoritatea nou-născuților (52%) au fost băieți. Datele județene referitoare la natalitate încă se mai pot modifica atunci când Institutul Național de Statistică va finaliza prelucrarea cifrelor raportate din toate județele țării, pentru întregul an. Motivul este că multe mame, în mod voit sau întâmplător, nasc în altă parte, dar copilul este înregistrat în evidențe după domiciliul mamei.

Tot de la DJS am aflat că la noi în județ cele mai frecvente nume româneşti alese de părinţi pentru nou-născuţi sunt Sofia și Elena pentru fetiţe, respectiv Daniel și Matei pentru băieţi.

Bodor Tünde

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.