ACTUALITATE 15 ianuarie 2017

Primele rezultate ale campaniei „Le dăm școala înapoi” - fiecare ban contează!

de Observatorul de Covasna | 3166 vizualizări

„Le dăm școala înapoi”, campania de strângere de fonduri pentru reconstruirea școlii gimnaziale „Horn David”, distrusă de un incendiu chiar la începutul săptămânii trecute, a debutat în acest weekend cu ocazia Raliului Zăpezii, organizat în localitatea Comandău. În total, în urna situată la restaurantul „Katinka” din comună, s-au strâns 1.221 lei, 90 euro și 10.000 de forinți.

campanie scoala Comandau (2)Chiar dacă nu vorbim de o sumă mare, fiecare ban este apreciat și va fi utilizat pentru construirea unui viitor pentru cei 73 de elevi din Comandău. Fondul colectat cu ocazia Winter Rally Covasna va ajunge în cel mai scurt timp la conducerea școlii.

Campania „Le dăm școala înapoi” va continua demersul său, dat fiind faptul că suma necesară pentru reconstruirea unității de învățământ este estimată la 500.000 de euro.

Directorul Opra Béni Béla s-a declarat uimit de solidaritatea de care au dat dovadă până în acest moment oamenii din întreaga lume. „Am primit o sumă de bani chiar și din Singapore”, ne-a spus acesta, precizând de asemenea că fiecare ban contează.

Pentru ca elevii care au rămas fără mai bine de jumătate de școală să poată avea anul viitor o unitate de învățământ modernă, campania de solidarizare și strângere de fonduri, inițiată de Asociația pentru Comunitate și Observatorul de Covasna, se va baza mai ales pe strângerea de fonduri de la persoane juridice și fizice pentru că, potrivit directorului, necesarul pentru laboratorul de informatică și bibliotecă este deja complet.

„În momentul de față, potrivit promisiunilor pe care le avem, biblioteca este deja campanie scoala Comandau (3)completă. Din câte am înțeles se strâng chiar și mai multe cărți decât am avut. Și pentru calculatoare avem promisiuni că vom primi suficiente. Fondurile sunt cele care ne sunt încă insuficiente. Orice ajutor, cât de mic, este foarte important pentru noi. Puțin cu puțin se adună. Proiectul pentru noua școală presupune o sumă destul de mare, adică 500.000 de euro”, ne-a spus directorul Școlii Gimnaziale „Horn David” din Comandău.

Campania de strângere de fonduri de la Winter Rally Covasna a fost organizată  în parteneriat cu C.S. Sonic Motorsport și R-Design Team.

Cont pentru donații

Pentru cei care vor să doneze bani, dar nu pot ajunge personal la Comandău, conturile Asociației Pro-Comandău – Kommandóért Egyesület sunt deschise:

RON: RO10BTRLRONCRT0288651301campanie scoala Comandau (4)

EUR: RO57BTRLEURCRT0288651301

CUI: 34385327

COD CLIENT: 2886513

Donatorii de peste hotare au la dispoziție și următorul cod SWIFT: BTRLRO22.

Pentru a fi la curent cu toate informațiile privind desfășurarea campaniei, vă invităm să vă alăturați paginii de Facebook „Le dăm școala înapoi” (#ledamscoalainapoi). De asemenea, detalii privind campania pot fi obținute la numărul de telefon 0744.316.139 sau la e-mail-ul: cristina.cocerhan@comparty.org, unde va răspunde Cristina Cocerhan, reprezentant Asociația pentru Comunitate și Observatorul de Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.