ACTUALITATE 31 decembrie 2019

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe spune că ar fi de acord cu demolarea fostului hotel Bodoc

de Agerpres | 4096 vizualizări

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, este de acord cu cei care spun că fostul hotel Bodoc, achiziţionat de autorităţile locale în anul 2014, ar trebui demolat, iar în locul lui ar trebui construit un alt imobil, care să aducă beneficii comunităţii locale.


"Sunt de acord cu cei care spun că hotelul Bodoc simbolizează, într-un fel, agresiunea comunismului în urbanismul local şi că ar fi un semnal bun dacă ar scăpa oraşul de acest imobil. Evident, va scăpa oraşul de acest imobil în momentul în care vor exista toate condiţiile ca în locul acelui imobil să facem ceva din care oraşul să câştige. (...) Eu mi-aş asuma acest lucru şi sper că, într-un viitor apropiat, vom putea ajunge într-o situaţie în care să vorbim despre acest lucru. (...) Încă o dată: sunt de acord cu cei care spun că ar fi bine să dispară această clădire din oraş, dar îmi doresc să punem în locul acestei clădiri ceva din care toată comunitatea are de câştigat", a declarat, pentru AGERPRES, primarul Antal Arpad.


Potrivit acestuia, ideea demolării hotelului este susţinută de mulţi oameni.


"A fost o intervenţie brutală a comunismului în urbanismul municipiului Sfântu Gheorghe, care pot să spun că s-a oprit cu hotelul Bodoc. Dacă mai trăia Ceauşescu doi - trei ani, atunci probabil nimic nu ar mai fi fost din aceste clădiri vechi, pentru că se dorea o piaţă centrală care să ţină de aici până la capătul străzii Ciucului. Deci, practic, tot ce înseamnă strada Ciucului era pregătit pentru demolare şi, dacă mai trăia Ceauşescu, atunci am fi avut aici o piaţă cum este la Miercurea Ciuc, plină de beton şi blocuri. (...) Deci, toţi cei care au lucrat în urbanism consideră că acest hotel este o rană pe urbanismul oraşului, care ar trebui înlăturată. (...) Dar, cum am spus, contează ce punem în loc. Există alternative şi, normal, vom vorbi la timpul potrivit", a mai spus Antal Arpad.


Consiliul Local Sfântu Gheorghe a achiziţionat hotelul Bodoc în anul 2014, cu suma de 745.000 de euro, de la omul de afaceri braşovean Ioan Neculaie, care îl cumpărase în 2003 împreună cu alte active ale fostei S.C. Turism şi Agrement "Oltul" scoase la privatizare.


În 2007, noul proprietar a început modernizarea hotelului, dar lucrările au fost sistate la scurt timp, iar clădirea cu 10 etaje a rămas în paragină.


După cumpărare, autorităţile locale şi-au exprimat intenţia de a reabilita hotelul şi de a amenaja aici spaţii pentru birouri, o sală modernă de conferinţe, precum şi un centru wellness de patru stele, dar nu au avut resursele financiare necesare şi nici nu au găsit un partener privat interesat. Drept urmare, au scos hotelul la licitaţie cu un milion de euro, însă nici după cea de-a patra licitaţie nu au reuşit să îl vândă, deşi au redus preţul până aproape de cel cu care l-au achiziţionat.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.