ACTUALITATE 9 decembrie 2014

Primarul din Târgu Secuiesc, amendat cu 5.000 de lei pentru nepavoazarea oraşului de Ziua Naţională

de Agerpres | 336 vizualizări

Primarul municipiului Târgu Secuiesc, Bokor Tibor, a fost amendat de Prefectura Covasna cu suma de 5.000 de lei pentru nepavoazarea corespunzătoare a localităţii de Ziua Naţională a României.

Prefectul Marius Popica a declarat marţi că sancţiunea a fost aplicată în temeiul HG. 1157/2001 privind Normele de arborare a drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României, care prevede obligativitatea arborării drapelului naţional în locurile publice cu prilejul sărbătoririi unor evenimente deosebite sau pe durata desfăşurării unor ceremonii, cum ar fi Ziua naţională a României, Ziua drapelului naţional, Ziua imnului naţional al României şi alte sărbători naţionale. Marius Popica a subliniat că primarul din Târgu Secuiesc era, aşadar, obligat prin lege să împodobească cu steaguri traseul şi locul în care s-au desfăşurat ceremoniile oficiale.

„Înaintea Zilei Naţionale, am trimis adrese oficiale către primarii oraşelor unde urmau să aibă loc festivităţi. (...) Pe primarul din Târgu Secuiesc l-am sunat personal şi când am ajuns acolo ne-am trezit cu vreo două-trei steaguri. (...) Trebuie să înţeleagă toată lumea că legea e lege şi că avem obligaţia de a o respecta”, a declarat prefectul Marius Popica. El a menţionat că primarul Bokor Tibor este liber să conteste sancţiunea dacă se consideră nedreptăţit.

Prefectul a amintit, în context, că, în ziua de 1 decembrie, pe mai multe clădiri private din municipiul Târgu Secuiesc au fost arborate drapele negre cu panglică roşu-alb verde, gest ofensator la adresa Zilei Naţionale a României, care trebuie, de asemenea, sancţionat.

Primarul municipiului Târgu Secuiesc, Bokor Tibor, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că amenda este nejustificată şi că o va contesta. El a mai menţionat că spaţiul public a fost împodobit cu steaguri tricolore, însă legea nu reglementează numărul drapelurilor ce trebuie arborate cu prilejul ceremoniilor, prin urmare lasă loc de interpretări. De asemenea, a apreciat că Prefectura Covasna a dat dovadă de rea-voinţă, aplicându-i amenda maximă de 5.000 de lei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lus, 10 decembrie 2014
Dacă ar fi avut un minim de respect... domn' profesor... Trebuie înăsprită legea! Să răspundă penal! La fosta cazarmă a avut timp s-o împodobească..
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.