ACTUALITATE 23 noiembrie 2018

Primarul din Sfântu Gheorghe va contesta în instanţă sancţiunea dată de CNCD

de Agerpres | 838 vizualizări

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat, joi, că va contesta sancţiunea aplicată recent de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), pe motiv că ar fi condiţionat, în mod discriminatoriu, ocuparea unui post din instituţia pe care o conduce.

Antal a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, că CNCD i-a dat un avertisment şi, deşi acest lucru nu atrage după sine sancţiuni pecuniare, va contesta, totuşi, decizia în instanţă pentru că este injustă, dar şi pentru că îi afectează imaginea publică.

El a subliniat că, de când e primar, a fost de foarte multe ori reclamat la CNCD şi întotdeauna i s-a dat dreptate, precizând că, în cazul de faţă, nu s-a prezentat la dezbateri deoarece a considerat că „lucrurile sunt evidente”.

„Practic, în această speţă, CNCD a fost indus în eroare de către reclamant. Cu părere de rău, dar CNCD nu a verificat informaţiile, probabil, pentru că, dacă le verifica, atunci cu siguranţă nu ar fi luat această decizie. (...)Reclamatul afirmă că noi am pus condiţia cunoaşterii limbii maghiare, eu am aici în faţa anunţul care a apărut în presă (...) şi condiţiile de participare au fost următoarele: studii medii liceale finalizate cu diplomă de bacalaureat, un an vechime ca şi conducător auto (...) şi cunoaşterea unei limbi străine din limbile oficiale ale Uniunii Europene, putea fi oricare (...) Dumneavoastră vedeţi în acest anunţ condiţie a cunoaşterii limbii maghiare, pentru că eu personal nu văd. Aşa că am decis să atacăm în instanţă hotărârea CNCD pentru că este o chestiune, în primul rând, de imagine şi o chestiune morală (...) Nu pot să accept ca cineva să se folosească de această decizie a CNCD pentru a spune despre mine că discriminez pe criterii etnice”, a declarat primarul Antal Arpad.

Acesta a fost sancţionat cu avertisment de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în urma unei sesizări depuse de Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), care a reclamat fapte de discriminare pe criterii etnice a cetăţenilor români necunoscători ai limbii maghiare. (...)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.