ACTUALITATE 15 septembrie 2023

Primarul Antal Árpád: „Vom premia «anonimii» care ne fac ziua mai frumoasă”

de Diana Pantelimon | 551 vizualizări

Un proiect inedit se naște în municipiul Sfântu Gheorghe. Reprezentanții primăriei au lansat joi, 14 septembrie a.c., proiectul „Best of Sepsi”, prin care vor premia „eroii de zi cu zi”, aparent oameni simpli, dar care, cu un zâmbet, o vorbă bună sau o mână de ajutor, se întâmplă să îți facă ziua mai frumoasă. Proiectul a fost prezentat într-o conferinţă de presă de către primarul Antal Árpád.

Scopul demersului este de a face din Sfântu Gheorghe un loc și mai frumos și mai primitor. Deoarece, prin puterea exemplului câștigătorilor sau a celor nominalizați, posibil că zâmbetele și bunătatea oamenilor să fie molipsitoare și să motiveze tot mai multe persoane să fie mai bune.

„De multe ori am spus că nu eu sunt singurul lider al comunităţii, pentru că sunt multe alte persoane din multe categorii profesionale care sunt lideri şi formatori ai acestei comunităţi. Sunt foarte mulţi locuitori în acest oraş despre care nu se vorbeşte în spaţiul public, care prin atitudinea lor când îşi fac treaba ne fac nouă zilele mai frumoase. Un taximetrist, un portar la o instituţie, un electrician, un frizer sau o vânzătoare, care prin faptul că zâmbesc la tine sau te ajută, schimbă în bine această comunitate. Vrem să găsim aceste persoane, eroii de zi cu zi care ajută această comunitate să devină mai bună. Vrem să-i premiem şi să le mulţumim pentru faptul că există şi prin acest lucru poate îi vor motiva şi pe alţii să fie mai buni. (...) Vom premia «anonimii» care ne fac ziua mai frumoasă”, a spus primarul Antal Árpád.

Astfel, a fost creată platforma bestofsepsi.ro, unde sunt descrise etapele proiectului. Se pot face nominalizări la toate cele 9 categorii stabilite, timp de trei săptămâni, până joi, 5 octombrie:

1. Lucrători din domeniul alimentației publice, cum ar fi vânzători, chelneri, ospătari, bucătari, barmani, ajutor în bucătărie etc.

2. Furnizori de servicii, cum ar fi șofer de taxi, cosmeticiană, manichiuristă, coafeză, tâmplar, electrician, portar, maseur și alți angajați din domeniul serviciilor pentru clienți;

3. Lucrători din domeniul sănătății, cum ar fi medici, medici de familie, stomatologi, asistenți, infirmiere, fizioterapeuți, farmaciști, medici veterinari etc.

4. Artiști și profesioniști din domeniul creativ și al comunicării, cum ar fi actori, păpușari, regizori, coregrafi, artiști vizuali, sculptori, pictori, fotografi, muzicieni, jurnalişti, realizatori de emisiuni radio etc.

5. Pedagogi, cum sunt educatoare de grădiniță, învățătoare, profesori, profesori universitari etc.

6.  Sportivi și antrenori care sunt modele de urmat;

7. Liderii bisericii, clerici, enoriași activi;

8. Persoane care lucrează pentru siguranța orașului, cum ar fi paramedici, pompieri, polițiști, jandarmi, ambulanţieri etc.

9. Activiști, voluntari, lucrători sociali, oameni care mobilizează membrii comunității pentru a face fapte bune.

Se poate face o singură nominalizare la fiecare categorie, urmând ca cele mai nominalizate 5 persoane din fiecare categorie să intre în etapa de votare. Aceasta va avea loc în perioada 12  octombrie – 2 noiembrie.

Gala Best of Sepsi, în care vor fi anunţaţi şi premiaţi câştigătorii, va avea loc pe data de 11 noiembrie, de la ora 18:00, în sala mare a Teatrului „Tamási Áron”.

Pe lângă persoanele nominalizate, la gală vor putea participa şi aproximativ 200 de persoane din oraş, pentru care va fi lansată o sesiune de înscriere publică odată cu etapa votului, potrivit unui comunicat, transmis ulterior conferinței de presă.

„Căutăm oameni care adaugă valoare muncii lor: un zâmbet pe față, o vorbă prietenoasă, amabilă, serviabilitate și atenție. Pentru că toți avem o zi diferită atunci când întâlnim astfel de oameni. Prin această inițiativă vrem să atragem atenția asupra faptului că nu trebuie să trecem pe lângă astfel de oameni, ci să îi remarcăm și să îi recompensăm”, a declarat Antalka Erika de la Biroul de Imagine şi Comunicare al Primăriei, citată în comunicatul de presă.

Aceasta este și „creierul” din spatele proiectului, deoarece ideea îi aparține.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Rad , 15 septembrie 2023
sint ignorate domenii de importanta esentiala: furnizarea de apa fara de care nu se poate trai, de electricitate fara de care nu ar fi functionat nici spitalele in pandemie, nici telemunca, nici citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.