ACTUALITATE 18 iunie 2015

Primarul Antal Árpád nu va accepta influenţe politice la Teatrul „Andrei Mureşanu”

de Agerpres | 462 vizualizări

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a declarat joi că îşi doreşte o bună colaborare între colectivul Teatrului „Andrei Mureşanu” şi noul manager Anna Maria Popa, menţionând că nu va permite niciun fel de imixtiuni politice în interiorul acestei instituţii.

Antal Árpád a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că zilele trecute a avut o întâlnire cu o parte dintre actorii teatrului românesc care i-au adus la cunoştinţă nemulţumirile lor legate de concursul pentru ocuparea postului de manager, desfăşurat recent, şi i-au cerut sprijinul pentru ca activitatea instituţiei să nu fie „denaturată”.

„Le-am spus şi lor şi o spun şi public, pentru mine Teatrul 'Andrei Mureşanu' este o instituţie foarte importantă, aşa cum e şi Teatrul 'Tamási Áron' şi altele din oraş. Eu nu am posibilitatea în calitate de primar să schimb deciziile unor comisii. Eu cred că din comisia de examinare au făcut parte oameni de specialitate din Bucureşti, din ţară, din municipiu. Nu cred că se poate spune că cineva ar fi dorit sau a avantajat ori dezavantajat pe cineva. Un lucru este sigur, actorii mi-au spus că ei se tem de o influenţă politică în ce priveşte teatrul venită din partea unui anumit partid şi i-am asigurat şi asigur pe toată lumea că, aşa cum nu am lăsat niciodată să se întâmple la o instituţie de învăţământ sau de cultură, nu voi lăsa nici la Teatrul 'Andrei Mureşanu' ca vreun om politic sau vreun partid să influenţeze ce se întâmplă în instituţia respectivă. Deci, le-am dat asigurări actorilor Teatrului 'Andrei Mureşanu' şi le-am spus foarte clar că în orice secundă când simt că cineva încearcă să influenţeze teatrul din punct de vedere politic să vină la mine şi voi face ca acest lucru să nu se întâmple, pentru că nu sunt de acord cu acest lucru”, a declarat Antal Árpád.

Desemnarea prin concurs a actriţei Anna Maria Popa la conducerea Teatrului „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe a generat nemulţumire în rândul unora dintre angajaţii instituţiei, în special actori, care au spus că „nu se regăsesc” în proiectul managerial al acesteia şi chiar au ridicat anumite semne de întrebare legate de competenţa şi obiectivitatea comisiei de examinare. Printre altele, au menţionat că nu sunt de acord cu ideea ca teatrul să devină un fel de „institut cultural” sau un „teatru pentru copii” şi nici cu o serie de „acţiuni pseudoculturale” şi parteneriate previzibile cu asociaţii 'patronate politic', care ar putea transforma instituţia într-un „teatru de bâlci”. Anna Maria Popa a declarat că îngrijorările trupei sunt „nejustificate” şi că proiectul ei managerial nu a fost bine înţeles.

La concursul desfăşurat săptămâna trecută a participat şi actriţa Alexandrina Ioana Marina de la Teatrul „Andrei Mureşanu”, iar diferenţa dintre cele două candidate a fost de numai două sutimi.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.